Pancakes

Ρυζόγαλο
9 Ιανουαρίου, 2019
Παέγια
19 Ιανουαρίου, 2019

Η αυθεντική συνταγή για pancakes. Μία πολύ γρήγορη  και εύκολη συνταγή για να σας πετυχαίνει πάντοτε το αγαπημένο σας brunch

Μέθοδος Εκτέλεσης

Διαδικασία

  • Βάζουμε όλα τα υλικά σε ένα μεγάλο μπολ εκτός από το βούτυρο και ανακατεύουμε
  • Μόλις ομογενοποιηθεί το μείγμα, ρίχνουμε σιγά σιγά το λιωμένο βούτυρο και ανακατεύουμε μέχρι το μείγμα μας να γίνει πολύ λείο και να γυαλίζει
  • Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι σε μέτρια φωτιά βάζουμε στην μύτη του μαχαιριού βούτυρου και το αφήνουμε να κάψει ελαφρώς. Παίρνουμε μια κουτάλα από το μείγμα και το ρίχνουμε πάνω από το λιωμένο βούτυρο. Αφήνουμε να φουσκώσει και ξεκολλήσει η ζύμη από το τηγάνι
  • Μόλις γίνει η μία πλευρά, σηκώνουμε με την σπάτουλα να αναποδογυρίσουμε το pancake, αλλά πριν το κάνουμε ξαναβάζουμε στην μύτη του μαχαιριού βούτυρο να λιώσει και γυρνάμε το pancake πάνω στο καινούργιο λιωμένο βούτυρο
  • Αυτή τη διαδικασία με το βούτυρο την κάνετε μέχρι να σωθεί όλο το μείγμα

Topping:

  • Κόβουμε τα μήλα μας σε καρέ και σε ένα τηγανί με λίγο βούτυρο ξεκινάμε να τα σωτάροουμε. Ρίχνουμε μια κουταλιά της σούπας ζάχαρη, μία μέλι και κανέλα και σωτάρουμε μέχρι να καραμελώσει το μήλο
  • Τέλος ρίχνουμε το μείγμα με τα καταψυγμένα φρούτα του δάσους και σωτάρουμε για 2 λεπτά ακόμα να δέσει το μείγμα
  • Τέλος ρίχνουμε πάνω από τα pancakes μας σιρόπι σφενδάμου

Συστατικά

Υλικά

  • 1 1/2 κούπα αλεύρι γοχ
  • 3 1/2 κ.γ. baking powder
  • 1 κ.γ. αλάτι
  • 1 κ.σ. ζάχαρη λευκή
  • 1 1/4 κούπες φρέσκο γάλα
  • 1 αυγό
  • 3 κ.σ. βούτυρο λιωμένο

Topping:

  • 2 μήλα
  • καταψυγμένα φρούτα του δάσους
  • κανέλα
  • 1 κ.σ. ζάχαρη
  • 1 κ.σ. μέλι
  • σιρόπι σφενδάμου

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *