Noodles σούπα (in a jar)

Ζεστή σαλάτα με αρωματισμένο καρότο
7 Μαρτίου, 2020
Σαλάτα με μανέστρα, λαχανικά και σως μουστάρδας
12 Μαρτίου, 2020

Αυτή η noodles σούπα είναι το καλύτερο βραδινό για να φτιάξεις όταν δεν έχεις καθόλου χρόνο. Η προετοιμασία της είναι υπερβολικά απλή και εύκολη για να την φτιάξεις το προηγούμενο βράδυ, απλά γέμισε με ζεστό νερό και βάλε τα noodles την τελευταία στιγμή πριν την απολαύσεις. Είναι μια σούπα γεμάτη από μυρωδιές και γεύσεις από τα λαχανικά και τα μπαχαρικά της.  

Συστατικά

Υλικά

  • 2 μερίδες noodles ρυζιού (μπορείς να βάλεις ότι είδος σου αρέσει)
  • 1 λίτρο νερό
  • 3 κρεμμύδια χλωρά
  • 6 μανιτάρια κομμένα σε φέτες
  • 2 αυγά βρασμένα (αν είστε vegan απλά παραλείψτε αυτό το συστατικό)
  • 2 καρότα κομμένα σε φλούδες
  • χυμό από 1 λάιμ
  • 1 κ.σ. maple syrop ή μέλι για όποιον δεν έχει
  • 1 κ.σ. κουρκουμά
  • 1 κ.σ. πάπρικα γλυκιά
  • 1 κ.γ. σκόρδο σε σκόνη
  • πιπέρι
  • λίγο μπαχάρι
  • λίγο κύμινο
  • 2 κύβους μανιταριών
  • αλάτι προεραιτικά

Μέθοδος Εκτέλεσης

Διαδικασία

  • Σε ένα τηγάνι με ελάχιστο λάδι σοτάρουμε τα μανιτάρια μας με λίγο πιπέρι και σκόρδο μέχρι να μαλακώσουν και να πάρουν χρώμα. Μόλις είναι έτοιμα τα αφήνουμε στην άκρη
  • Βράζουμε και δύο αυγά. Ο κρόκος μπορεί να είναι όσο σφιχτό τον θέλουμε. Σε περίπτωση που είσαι vegan απλά παράλειψε αυτό το στάδιο
  • Σε ένα κατσαρολάκι με βραστό νερό βάζουμε τα noodles να μαλακώσουν. Δεν τα αφήνουμε να γίνουν εντελώς γιατί θα μπουν μπέσα στο γυάλινο μπολ με το καυτό νερό οπότε τα θέλουμε πολύ αλ τέντε.
  • Βράζουμε ένα λίτρο νερό και ρίχνουμε μέσα τους κύβους μανιταριών, το σιρόπι σφενδάμου ή το μέλι, το χυμό από το λάιμ και όλα τα μπαχαρικά που γράφω στα συστατικά ανακατεύουμε και φτιάχνουμε τον ζωμό μας
  • Παίρνουμε δυο γυάλινα μπολ που κλείνουν αεροστεγώς. Βάζουμε στον πάτο λίγο ζωμό. Έπειτα τα noodles, το καρότο κομμένο σε λεπτές φλούδες, το χλωρό κρεμμύδι ψιλοκομμένο, ένα αυγό σε κάθε μπολ κομμένο στη μέση, τα μανιτάρια και τέλος απογεμίζουμε με το ζωμό που έχουμε φτιάξει.
  • Κουνάμε καλά και αφήνουμε το μείγμα για 5 με 8 λεπτά να μαλακώσουν εντελώς τα noodles και να δέσουν όλες οι γεύσεις.
  • Ανοίγουμε το μπολ και απολαμβάνουμε

** Αν θέλουμε να προετοιμάσουμε τη σούπα από το προηγούμενο βράδυ, βάζουμε όλα τα συστατικά μέσα στα μπολ και τα μπαχαρικά , τα τοποθετούμε στο ψυγείο και απλά την επόμενη μέρα προσθέτουμε τα noodles και το βραστό νερό

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *