Νιόκι Μπολονέζ με πράσα

alena ozerova
5 Elegant θέματα για το Xmas Party σας
10 Δεκεμβρίου, 2019
Γεμιστές γλυκοπατάτες με κατσικίσιο τυρί Κοφινάκι Βαλμά
13 Δεκεμβρίου, 2019

Νιόκι μπολονέζ με πράσα. Στο νιόκι δεν μπορεί κανείς να αντισταθεί, πόσο μάλλον όταν συνδυάζεται με κιμά…είναι το κάτι άλλο. Αυτό που αγαπώ περισσότερο σε αυτή τη συνταγή είναι πως εκτός από την απίστευτη νοστιμιά της, την φτιάχνεις σε πολύ μικρό χρονικό διάστημα. Σερβίρεται σε ένα επίσημο τραπέζι με φίλους και κλέβει όλες τις εντυπώσεις

Συστατικά

Υλικά

  • 500 γρ. νιόκι
  • 300 γρ. άπαχος μοσχαρίσιος κιμάς
  • 1 ποτήρι κρασιού ντομάτα κονκασέ
  • 1 κ.σ. κέτσαπ
  • 2 πράσα (το λευκό κομμάτι) κομμένο σε ροδέλες
  • 2 καρότα ψιλοκομμένα στο μούλτι
  • 1 ποτήρι κρασί
  • σχοινόπρασο ψιλοκομμένο για γαρνίρισμα
  • 1 σκ. σκόρδο
  • 1 πρέζα κύμινο
  • 1 κ.γ. κανέλα
  • 1 πρέζα μπαχάρι
  • 1 κύβο κότας
  • αλάτι
  • φρεσκοτριμένο πιπέρι

Μέθοδος Εκτέλεσης

Διαδικασία

  • Σε ένα τηγάνι βάζουμε λάδι και τσιγαρίζουμε τα πράσα και τα καρότα μέχρι να μαλακώσουν και να ροδίσουν.
  • Ρίχνουμε τον κιμά και το σκόρδο και ανακατεύουμε. Μόλις ο κιμάς μας πάρει καλό χρώμα ρίχνουμε όλα τα μπαχαρικά εκτός από το αλάτι και το κύβο. Ανακατεύουμε για να αναμειχθούν οι γεύσεις των μπαχαρικών μας
  • Στη συνέχεια σβήνουμε με το κρασί και αφήνουμε να εξατμιστεί όλο το αλκοόλ. Μόλις πιει το ζουμί του, ρίχνουμε την ντομάτα κονκασέ και την κέτσαπ και ανακατεύουμε. Προσθέτουμε το αλάτι και τον κύβο και δοκιμάζουμε να δούμε αν χρειάζεται κάτι περισσότερο
  • Χαμηλώνουμε την φωτιά και σιγομαγειρεύουμε για 15 με 20 λεπτά. Μπορεί να χρειαστεί να προσθέσουμε νεράκι στον κιμά μας,  βάζουμε λίγο όσο χρειάζεται για να μην στεγνώσει όχι πάρα πολύ
  • Μέχρι να γίνει ο κιμάς, σε μία κατσαρόλα βάζουμε να βράσει μπόλικο νερό. Μην βάλετε καθόλου αλάτι γιατί το νιόκι τραβάει σαν σφουγγάρι τα πάντα και μπορεί άθελά σας να σας βγουν αλμυρά. Μόλις το νερό έρθει σε βράση ρίχνουμε τα νιόκι. Μαγειρεύονται για σχεδόν 5 με 7 λεπτά. Μόλις τα δείτε να έρχονται στην κορυφή, με μια τρυπητή κουτάλα τα βγάζετε και τα ρίχνετε απευθείας στον κιμά. Σίγουρα σε αυτό το σημείο χρειάζεται το φαγητό μας υγρασία για αυτό με μια κουτάλα παίρνουμε νερό από αυτό που έβρασε το νιόκι. Βάζουμε όσο χρειαστεί.
  • Γαρνίρουμε με φρέσκο σχοινόπρασο και προεραιτικά τριμμένη παρμεζάνα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *