My new fav entries

Σοκολατένιες μπαλίτσες με κάσιους & λάδι καρύδας
28 Δεκεμβρίου, 2019
Σούπα με κουρκουμά & κους κους λαχανικών
6 Ιανουαρίου, 2020

Λίγο πριν φύγει ο παλιός ο χρόνος….έχω να σας πω πως νέα μαγειρικά θαύματα έχουν συμβεί στην πρωτεύουσα. Και αυτό με κάνει ιδιαιτέρως χαρούμενη όχι μόνο γιατί είμαι ένας άνθρωπος “καλοφαγάς” αλλά γιατί εκτός από πολύ καλές κουζίνες, είναι χώροι με  έμπνευση και γούστο που θαυμάζεις με την πρώτη ματιά. Είναι τα 5+1 αγαπημένα μου, φυσικά σου τα προτείνω και φυσικά θα σου πω όσα πρέπει να ξέρεις. Και ξεκινάω…

Zuka

Ξεκινάω φυσικά με το πάλαι ποτέ θρυλικό Κalhua  στην οδό Αμερικής! Τώρα το βρίσκεις ως Zuka Athens και το μενού το επιμελείται ο Νίκος Χολέβας δημιουργώντας ένα υπερβολικά νόστιμο, προσεγμένο και ολοκληρωμένο κατάλογο με επιρροές και στυλ Ασίας. Θαρρείς πως όλα δένουν στο Zuka…ο διάκοσμος και οι γεύσεις είναι τόσο όμορφα ενορχηστρωμένες που δεν βρίσκεις ούτε μια παραφωνία. Και εγώ  αυτό το ονομάζω “απόλυτη επιτυχία”

Proveleggio

Το όνομα του εμπνευσμένο από τον φημισμένο Έλληνα αρχιτέκτονα Αριστομένη Προβελέγγιο. Μας συστήνεται στα social με hashtag #notarestaurant και ο αγαπημένος διάσημος σεφ Σωτήρης Κοτιζάς με τον συνεργάτη του Κώστα Πισσιώτη (Nolan) προφανώς και ξέρουν ακριβώς το γιατί και μας αφήνουν ελεύθερους να το διαπιστώσουμε και εμείς μονάχοι μας. Για μένα ένα από τα πιο interactive restaurant ανάμεσα στον πελάτη και την κουζίνα. Μεταξύ άλλων, έφαγα κεφτέδες που ψήνονται στα κάρβουνα και συνοδεύονταν με σάλτσα αβοκάντο. Και εκεί που λες πόσο εντύπωση να σου κάνει ένας “κιοφτές” είναι μέχρι να δοκιμάσεις αυτόν τον κιοφτέ. Μπράβο στον Proveleggio. Βρες τον στην οδό Παραμυθίας 11, στον Κεραμεικό

Patpong

Η πλατεία Αγίας Ειρήνης έχει πια αποκτήσει τον δικό της ταϊλανδέζικο αέρα και της πάει φοβερά. Το νέο street food spot ονομάζεται Patpong και είναι με διαφορά το δικό μου αγαπημένο. Ο σεφ Σπύρος Μαυροειδής και η ομάδα του μας συστήνουν το thai φαγητό και το κάνουν με τόσο familiar τρόπο που είναι λες και τρώγαμε ταϋλανδέζικο από πάντα. Οι κριτικές στα social διθυραμβικές και αυτό είναι το απόλυτο όπλο πάνω από κάθε κριτική. Παντού στο χώρο δεσπόζουν αυτές οι κουνιστές χρυσές γατούλες, διαχέοντας το καλύτερο φεγκ σούι στον χώρο. Τώρα τι να σου πρωτοπώ για το φαγητό; Τηγάνια, νουντλς, βιετναμέζικα ρολάκια με γαρίδες, κρεμμύδια, ξηροί καρποί, μυρωδιές αξεπέραστες, κόκκινα και πράσινα curries, λαχταριστές σούπες με γάλα καρύδας, τσίλι και ρίζα galangal…και τόσα άλλα που κάνε μια βόλτα σε παρακαλώ. Τρελάθηκα με το τηγανητό ρύζι με μπουκίτσες πάπιας μαγειρεμένες σε τραγανό κουρκούτι.

Το αγαπημένο bar theather Shamone του υπερταλαντούχου (κανείς δεν σας είπε πως θα είμαι αντικειμενική) Φώτη Σεργουλόπουλου, μόλις πριν λίγο καιρό απέκτησε αδερφάκι αυτή τη φορά στο σύνταγμα…το Shamonette. Κοιτάξτε τώρα…μία νέα φιλοσοφία που φυσικά συναντά κανείς σε Νέα Υόρκη και Λονδίνο, φέρνει το Shamonette και δεν είναι άλλη από τα “Sunday Drag Brunch”. Τέχνη, διασκέδαση και απόλαυση κάθε Κυριακή σε ένα brunch. Η σύλληψη της ιδέας είναι μαγική. Το δε comfort food του Δημήτρη Δημητριάδη είναι τόσο ελληνικό και “δικό” μας…που μια ξενόφερτη ιδέα σε συνδυασμό με ένα υπέροχο ελληνικό μενού….δένει τόσο αρμονικά η γεύση με την τέχνη που κάνουν το Shamonnete “ONE OF A KIND”

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *