Μπριάμ περασμένο στο τηγάνι με σάλτσα φρέσκιας ντομάτας

Ριζότο λαχανικών με σως μουστάρδας
14 Μαΐου, 2020
Μπουτάκια κοτόπουλου στο λάδι με μελωμένη σάλτσα μελιτζάνας
5 Ιουνίου, 2020

Συστατικά

Υλικά

  • 2 κολοκύθια κομμένα σε φέτες
  • 2 μελιτζάνες κομμένες σε φέτες ή παχιές λωρίδες
  • 1 γλυκοπατάτα κομμένη σε στρογγυλές φέτες
  • 1 κρεμμύδι μεγάλο σε φέτες
  • 2 σκ. σκόρδο

Για τη σάλτσα

  • 3 ώριμες ντομάτες
  • 1 κ.σ. κονκασέ ντομάτα
  • 2 κ.σ. βαλσάμικο
  • 1 κ.σ. ζάχαρη
  • ζωμό λαχανικών (όσο πάρει σχεδόν 2 ποτήρια του νερού)
  • 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 1 σκ.σκόρδο
  • 2 φύλλα δάφνης
  • 1 κ.γ. ρίγανη
  • 1 κ.γ. θυμάρι
  • τυρί τριμμένο

Μέθοδος Εκτέλεσης

Διαδικασία

  • Κόβουμε τα λαχανικά μας σε φέτες. Παίρνουμε ένα μεγάλο τηγάνι και βάζουμε 1/2 ποτήρι του κρασιού ελαιόλαδο. Μόλις κάψει περνάμε ελάχιστα τα λαχανικά μας και από τις δύο πλευρές ίσα ίσα να μαλακώσουν και να πάρουν λίγο χρώμα. Τα βάζουμε σε ένα πιάτο με λίγο χαρτί κουζίνας και τα αφήνουμε στην άκρη.
  • Καθαρίζουμε το τηγάνι και βάζουμε ξανά λίγο ελαιόλαδο. Τσιγαρίζουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο σε μεσαία φωτιά μέχρι να μαλακώσουν και να γλυκάνουν.
  • Τρίβουμε τις ώριμες ντομάτες και τις  βάζουμε στο τηγάνι, ανακατεύουμε και αφήνουμε να πάρουν μία βράση. Βάζουμε και το κονκασέ, τη ρίγανη, το θυμάρι, τη δάφνη, ζάχαρη, αλάτι, πιπέρι και ανακατεύουμε. Σβήνουμε με το βαλσάμικο και αφήνουμε να εξατμιστεί
  • Προσθέτουμε το ζωμό σιγά σιγά (αφήνουμε να το πίνει η σάλτσα), χαμηλώνουμε αρκετά την φωτιά και αφήνουμε να βράσει για 15 λεπτά
  • Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180 στον αέρα
  • Βάζουμε τα λαχανικά μας σε ένα πυρέξ και από πάνω την σάλτσα και ανακατεύουμε ελαφρά να πάει παντού. Πασπαλίζουμε με τυρί και ψήνουμε για 20 λεπτά στον αέρα στους 180

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *