Μπουτάκια κοτόπουλου στο λάδι με μελωμένη σάλτσα μελιτζάνας

Μπριάμ περασμένο στο τηγάνι με σάλτσα φρέσκιας ντομάτας
26 Μαΐου, 2020
Healthy χοιρινό σνίτσελ στο φούρνο
14 Αυγούστου, 2020

Συστατικά

Υλικά

  • 4-5 μπούτια κοτόπουλου
  • 2 μελιτζάνες φλάσκες
  • 2 ντομάτες ώριμες
  • 1 κ.σ. κονκασέ
  • 1 κ.σ. κέτσπα ή 1 κ.σ. ζάχαρη
  • 3 κ.σ. ξύδι βαλσάμικο
  • 1 κύβο κότας
  • 1 κοφτό κ.γ. βασιλικό ξερό
  • 1 κοφτό κ.γ. ρίγανη
  • ελαιόλαδο για το σωτάρισμα
  • 1 κ.γ. πάπρικα γλυκιά
  • 3 σκ. σκόρδο ψιλοκομμένες
  • 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • αλάτι-πιπέρι
  • μυζήθρα για το σερβίρισμα

Μέθοδος Εκτέλεσης

Διαδικασία

  • Σε ένα μεγάλο τηγάνι βάζουμε λίγο ελαιόλαδο να κάψει. Κόβουμε τις μελιτζάνες μας σε λεπτές λωρίδες και τις ρίχνουμε στο λάδι να τις σωτάρουμε καλά.
  • Βάζουμε τα μπούτια κοτόπουλου και τα γυρνάμε γύρω γύρω για να πάρουν από όλες τις μεριές χρυσαφένιο χρώμα
  • χαμηλώνουμε τη φωτιά και ρίχνουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο και ανακατεύουμε να μαραθούν ελαφρώς
  • Ψιλοκόβουμε τις ντομάτες μας και τις προσθέτουμε στο τηγάνι. Ανακατεύουμε να τραβήξει λίγο το πρώτο ζουμάκι. Έπειτα ρίχνουμε το κονκασε και την κέτσαπ και ανακατεύουμε να πάρουν μία βράση.
  • Προσθέτουμε τη ρίγανη, το βασιλικό, την πάπρικα, τον κύβο λαχανικών και το πιπέρι. Ανακατεύουμε
  • Σβήνουμε με το ξύδι και αφήνουμε να εξατμιστεί και να μελώσει. Χαμηλώνουμε αρκετά τη φωτιά και αφήνουμε να μελώσει η σάλτσα
  • Εάν δεν έχει αρκετό ζουμάκι (πράγμα σπάνιο) προσθέτουμε λίγο νεράκι
  • Αφήνουμε να σιγοβράσει η σαλτσούλα για 15 με 20 λεπτά τουλάχιστον. Δοκιμάζουμε το αλάτι και αν θέλουμε προσθέτουμε.
  • Σερβίρουμε ζεστό με τριμμένη μυζήθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *