Μπιφτέκια Κοτόπουλου με σως γιαουρτιού

Γεμιστά
Μάιος 8, 2018
Σαλάτα σπανάκι με ραπανάκι και σπιτικά κρουτόν
Μάιος 9, 2018

Χρόνος Εκτέλεσης

15′

Χρόνος Αναμονής

10′

Μερίδες

4

Βαθμός Δυσκολίας

1

Μπορεί το κοτόπουλο να μην το συμπαθώ πολύ σαν κρέας, αλλά ο κιμάς του είναι από τα αγαπημένα μου. Η συνταγή αυτή δεν έχει κάτι το ιδιαίτερο και κρυφό μυστικό. Το μόνο μυστικό και σημαντικό στο μπιφτέκι είναι στο ζύμωμα…στάδιο που οι περισσότεροι δεν του δίνεται σημασία.

Μέθοδος Εκτέλεσης

Διαδικασία

  • Βάζουμε ένα τηγάνι σε δυνατή φωτιά να κάψει.
  • Ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο και σοτάρουμε με 2κ.σ. ελαιόλαδο μέχρι να χρυσαφίσουν.
  • Προσθέτουμε τη ζάχαρη για να καραμελώσει ελαφρά.
  • Μόλις δούμε το κρεμμύδι να έχει πάρει το χρώμα που θέλουμε το αφαιρούμε από τη φωτιά και το αφήνουμε στην άκρη.
  • Κόβουμε σε κομμάτια τις φέτες του τοστ και τις βάζουμε στο μούλτι μαζί με τον κύβο, τον μαϊντανό, τον δυόσμο, το σοταρισμένο κρεμμύδι, το θυμάρι και χτυπάμε μέχρι το μείγμα να μοιάζει με ψίχουλα.
  • Σε ένα μεγάλο μπολ προσθέτουμε το μείγμα με το ψωμί, τον κιμά, 5 κ.σ. ελαιόλαδο, το αυγό, αλάτι και πιπέρι και αναμειγνύουμε καλά με τα χέρια μας.
  • Όλο το μυστικό για το καλό μπιφτέκι είναι στο ζύμωμα. Πρέπει να γίνει πάρα πολύ καλό μέχρι ο κιμάς να φαίνεται σαν ίνες,
  • Βάζουμε ένα τηγάνι αντικολλητικό ή με ραβδώσεις σε μέτρια φωτιά να κάψει και προσθέτουμε 2 κ.σ. ελαιόλαδο.
  • Πλάθουμε 4 μπιφτέκια, περίπου 150 γρ. το καθένα και τα βάζουμε στο τηγάνι να ψηθούν για 4 λεπτά περίπου από την κάθε πλευρά.
  • Όταν είναι έτοιμα, αφαιρούμε από τη φωτιά και σερβίρουμε.

Για τη σως γιαουρτιο

  • Ρίχνουμε στο μπλέντερ όλα τα υλικά και τα χτυπάμε καλά μέχρι να γίνει ομοιογενές το μείγμα. Τοποθετούμε την σως για 15 λεπτά με μισή ώρα στο ψυγείο να δέσει και να γίνει πιο δροσερή.

Συστατικά

Υλικά

  • 1 κρεμμύδι
  • 1σκ. σκόρδο
  • αλάτι,πιπέρι
  • ελαιόλαδο
  • 3 φέτες ψωμί του τοστ
  • 1 κ.γ. ζάχαρη
  • ¼ ματσάκι μαϊντανό, ψιλοκομμένο
  • 2 κ.σ. φύλλα δυόσμου, ψιλοκομμένα
  • 1 κύβο κοτόπουλο
  • 5-6 κλ. θυμάρι
  • 1/2 κιλό κιμά κοτόπουλο
  • 1 αυγό

Για τη σως γιαουρτιού

  • 1 κ.σ. γιαούρτι 0%-2%
  • 1 κ.γ. μέλι
  • 1 κ.γ. ξύδι
  • 1 κ.γ. μαγιονέζα
  • 1­½ κ.σ. ελαιόλαδο
  • 10 κλωνάρια σχοινόπρασο
  • 1 πρέζα σκόρδο σε σκόνη
  • Λίγο αλάτι και πιπέρι

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *