Μουσακάς στο τηγάνι με ρύζι

Σεπτέμβριος 15, 2018
Τρυφερό σουβλάκι κοτόπουλο
Σεπτέμβριος 20, 2018

Χρόνος Εκτέλεσης

15′

Χρόνος Αναμονής

1ώρα

Μερίδες

4

Βαθμός Δυσκολίας

1

Δεν είναι ακριβώς μουσακάς στο τηγάνι γιατί έχει ρυζάκι και όχι μπεσαμέλ. Είναι ένα φαγάκι που το εμπνεύστηκα γιατί απλά είχα τα υλικά στο σπίτι μου και τα συνδίασα…όπως κάνουν και οι περισσότερες νοικοκυρές. Το μόνο που θέλω να κρατήσετε είναι ότι πραγματικά μιλάμε για ένα πεντανόστιμο και θρεπτικότατο φαγάκι…που αν ξεκινήσεις δεν σταματάς να τρως.

Μέθοδος Εκτέλεσης

Διαδικασία

  • Σε ένα πλατύ μεγάλο τηγάνι βάζουμε λάδι και τσιγαρίζουμε το κρεμμύδι μέχρι να γίνει διάφανο. Μάζουμε τον κιμμά στο τηγάνι και τσιγαρίζουμε.
  • Στο μούλτι με λίγο νερό λιώνουμε τις 3 από τις 4 μελιτζάνες αφού πριν τις έχουμε εννοείται ξεπικρίσει με αλάτι. Την τέταρτη μελιτζάνα την κόβουμε σε μικρό καρέ
  • Ρίχνουμε τις μελιτζάνες στο τηγάνι και ανακατεύουμε να τσιγαριστούν ελαφρά
  • Στη συνέχεια βάζουμε το σκόρδο, την κανέλα, την πάπρικα, το μοσχοκάρυδο, αλάτι-πιπέρι και ανακατεύουμε. Τέλος ρίχνουμε την ντομάτα και αφήνουμε να παάρει μία βράση
  • Μόλις το φαγητό μας πιει όλα τα υγρά από την ντομάτα ρίχνουμε το ρύζι και το ζωμό μας και ανακατεύουμε.  Ο ζωμός καλό θα ήταν να μπαίνει σταδιακά. Μόλις πίνει τα υγρά το φαγητό να ξαναρίχνουμε.
  • Μόλις πάρει μία βράση τότε χαμηλώνουμε και σιγομαγειρεύουμε. Ρίχνουμε ξανά ζωμό μόλις δούμε πως χρειάζεται.
  • Μόλις το φαγάκι μας γίνει ρίχνουμε τον μαϊντανό και τον άνηθο και ανακατεύουμε. Σερβίρουμε ζεστό με ψωμάκι και τυρί φέτα

TIPS: Για όποιον είναι πιο τολμηρός και του αρέσουν τα καυτερά μπορεί να βάλει λίγη καυτερή πιπεριά

Συστατικά

Υλικά

  • 500γρ. κιμάς μοσχαρίσιος
  • 4 μελιτζάνες
  • 1 φλ. ρύζι σπυρωτό
  • 2 κ.σ. ντομάτα κονκασέ
  • 1 μεγάλο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
  • 1 λίτρο ζωμό λαχανικών
  • 1 κ.γλ. κανέλα
  • λίγη πάπρικα γλυκιά
  • λίγο τριμμένο μοσχοκάρυδο για την γεύση
  • αλάτι-πιπέρι
  • μισό ματσάκι μαϊντανός ψιλοκομμένος
  • μισό ματσάκι άνηθος ψιλοκομμένος

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *