Μινεστρόνε σούπα με αχιβάδα

Detox ρόφημα με κακάο & κανέλα
Ιανουάριος 2, 2019
Φιλέτο σολωμού με μέλι και λεμόνι
Ιανουάριος 4, 2019

Χρόνος Εκτέλεσης

10′

Χρόνος Αναμονής

30′

Μερίδες

4

Βαθμός Δυσκολίας

1

Μία από τις αγαπημένες μου σούπες. Απολαυστική, θρεπτική, με λίγες θερμίδες και πεντανόστιμη. Λόγω των πολλών λαχανικών και των μυρωδικών που μπορείς να ρίξεις σε αυτή τη σούπα, είναι πάντοτε μια καλή ευκαιρία να μην ρίξω σχεδόν  καθόλου αλάτι. Φυσικά, είναι vegan 

Μέθοδος Εκτέλεσης

Διαδικασία

  • Σε μια κατσαρόλα μεγάλη σοτάρουμε το πράσο, το κρεμμύδι και το σκόρδο μέχρι να μαλακώσουν.
  • Έπειτα προσθέτουμε τα φασόλια, το καλαμπόκι, τα ντοματίνια, όλα τα μυρωδικά και ανακατεύουμε για 3 λεπτά να ανακατευτούν όλες οι γεύσεις.
  • Σβήνουμε με το χυμό ντομάτας και αφήνουμε πάλι να πάρει η σούπα μας μία βράση
  • Σκεπάζουμε με ζεστό νερό και σιγομαγειρεύουμε για 20 λεπτά
  • Τέλος ρίχνουμε την αχιβάδα και αφήνουμε το φαγητό μας για άλλα 8 με 10 λεπτά σε σιγανή φωτιά μέχρι να χυλώσει
  • Σερβίρουμε με φρεσκοτριμμένη παρμεζάνα

*Μπορούμε να βάλουμε και ένα κύβο λαχανικών που περιέχει και λίγο αλάτι. Για όποιον φυσικά θέλει αλατίζει τη σούπα του κανονικά

**Η αχιβάδα πρέπει να βγει από την φωτιά τουλάχιστον 2 λεπτά από την αναγραφόμενη ώρα της συσκευασίας. Την θέλουμε αρκετά αλ ντέντε διότι όσο μένει στο ζεστό ζουμί μαγειρεύται και δεν θέλουμε να λιώσει

Συστατικά

Υλικά

  • 300γρ. αχιβάδα μακαρόνι
  • 1 κρεμμύδι μεγάλο χοντροκομμένο
  • 1 πράσο χοντροκομμένο
  • 2 σκ. σκόρδο ψιλοκομμένο
  • 2 καρότα κομμένα ροδέλες
  • 3 φούντες κουνουπίδι πολύχρωμο
  • 1 κονσέρβα φασόλι κόκκινο
  • 1 κονσέρβα καλαμπόκι
  • 10 ντοματίνια κομμένα στη μέση
  • 3 κ.σ. ντομάτα κονκασέ
  • θυμάρι
  • ρίγανη
  • πιπέρι
  • πάπρικα γλυκιά
  • λίγο μπούκοβο
  • ελάχιστο αλάτι

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *