Μεσογειακή Τονοσαλάτα

Σάντουιτσς με χωριάτικο λουκάνικο & σπιτική σάλτσα ντομάτας
Ιούλιος 10, 2018
Detox smoothie με σπανάκι
Ιούλιος 15, 2018

Χρόνος Εκτέλεσης

10′

Χρόνος Αναμονής

10′

Μερίδες

4

Βαθμός Δυσκολίας

1

Γρήγορη και εύκολη! Μεσογειακή τονοσαλάτα με τόνο σε κονσέρβα, τομάτα, κρεμμύδι, ελιές Καλαμάτας, κάπαρη, λεμόνι και τυρί μοτσαρέλα. Την φτιάχνεις σε λιγότερο από 20 λεπτά, είναι πολύ οικονομικό πιάτο και μπορεί να φάει όλη η οικογένεια από αυτή! Εύκολη και πεντανόστιμη!

Μέθοδος Εκτέλεσης

Διαδικασία

  • Βάζουμε το μακαρόνι να βράσει σε ένα λίτρο αλατισμένο νερό. Όσο γίνεται το μακαρόνι ετοιμάζουμε τα υπόλοιπα υλικά
  • Αναμειγνύουμε τον τόνο με τα υπόλοιπα υλικά φροντίζοντας να έχουμε στραγγίσει ελάχιστα τον τόνο
  • Το μακαρόνι το θέλουμε al dente, επομένως φροντίζουμε να το βγάλουμε από το βρασμό 1 με 2 λεπτά νωρίτερα από ότι λέει η συσκευασία
  • Αναμειγνύουμε τα μακαρόνια με τα υπόλοιπα υλικά και τέλος βάζουμε την τριμμένη μοτσαρέλα και ανακατεύουμε

Συστατικά

Υλικά

  • 2 κονσέρβες τόνο (προτιμώ σε λάδι)
  • 2 μεσαίες τομάτες κομμένες σε μικρά κομμάτια
  • 10 ελιές Καλαμάτας κομμένες σε φέτες
  • 1 κρεμμύδι ξερό ψιλοκομμένο
  • 2 κ.σ. ψιλοκομμένο μαϊντανό
  • 1 κ.σ. κάπαρη
  • 1 κ.γ. χυμό λεμονιού
  • 2. κ.σ. ελαιόλαδο
  • 400 γρ. μακαρόνι φουσίλι
  • 1 κούπα τριμμένη μοτσαρέλα
  • φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *