Μεσογειακή μακαρονάδα φούρνου

Εύκολα cookies με φυστικοβούτυρο
Σεπτέμβριος 18, 2019
Παπαρδέλες «στιφάδο»
Οκτώβριος 3, 2019

Λατρεύω τα γρήγορα και υγιεινά φαγητά όπως σίγουρα μετά από τόσες συνταγές θα έχετε καταλάβει. Αυτή η μεσογειακή μακαρονάδα φούρνου γίνεται με φρέσκα υλικά που λατρεύω, κρεμμυδάκι, μπόλικο σκορδάκι, ζουμερά τοματίνια από τον κήπο της μαμάς, πιπεριά για το άρωμα, μπαχαρικά και ελαιόλαδο. Δεν χρειάζεται ιδιαίτερος τρόπος και πολλή ώρα στη κουζίνα για να φτιάξεις ένα νόστιμο φαγητό…χρειάζεται απλότητα, αγάπη και «σεβασμό» στα υπέροχα προϊόντα που σου δίνει η φύση απλόχερα

Συστατικά

Υλικά

  • 500γρ πένες
  • 10-15 τοματίνια
  • 1 μεγάλο κρεμμύδι κομμένο σε φέτες
  • 3 σκελίδες σκόρδο ολόκληρες
  • 1 πιπεριά πράσινη κέρατο
  • ρίγανη
  • πιπέρι
  • 2 κ.σ. τυρί κρέμα
  • παρμεζάνα
  • 3 σταγόνες λάδι μαύρης τρούφας
  • ελαιόλαδο

Μέθοδος Εκτέλεσης

  • Προθερμαίνουμε τον φούρνο μας στους 180 στον αέρα
  • Σε καλά αλατισμένο νερό βράζουμε τις πένες μας 10′. Στραγγίζουμε τις πένες και περιχύνουμε με ελαιόλαδο να μην κολλήσουν.
  • Σε ένα πυρέξ ρίχνουμε τα μακαρόνια μας, τις σκελίδες σκόρδο, τα τοματίνια μερικά κομμένα στη μέση και άλλα ολόκληρα, το κρεμμύδι σε φετούλες, ρίγανη και μπόλικο φρεσκοτριμμένο πιπέρι. Βάζουμε την κρέμα τυρί και το λάδι μαύρης τρούφας και ανακατεύουμε καλά τα μακαρόνια μας.
  • Από πάνω απλώνουμε την πιπεριά μας και τη ραντίζουμε με λίγο ελαιόλαδο και τέλος τρίβουμε παρμεζάνα
  • Βάζουμε στον φούρνο για 10′ με 15′. Σερβίρουμε ζεστή

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *