Μελωμένη χοιρινή τηγανιά

Κοτόσουπα αυγολέμονο
9 Ιανουαρίου, 2020
Τυρένιο Σπανάκι Σουφλέ
21 Ιανουαρίου, 2020

Η διαδικασία που ακολουθούμε για να μαγειρέψουμε αυτές τις υπέροχες τραγανές γαρίδες με τα σπαράγγια, φυσικά και στέκονται και μόνες τους ή συνοδευτικό σε άλλα πιάτα. Το πάντρεμα που έχω κάνει με τις πένες, μας δίνει μία μακαρονάδα που δεν έχει τίποτα μα τίποτα να φοβηθεί απέναντι σε όμοιές τις, που τις τρώμε σε πολύ καλά εστιατόρια και τις ακριβοπληρώνουμε. 

Συστατικά

Υλικά

  • 1 κιλό χοιρινό, λαιμό, χωρίς κόκκαλο, κομμένο σε μπουκιές
  • 1 πιπεριά κόκκινη σε λωρίδες
  • 1 πιπεριά κίτρινη σε λωρίδες
  • 1 σκ. σκόρδο
  • μισό φλ. λάδι
  • 4 κρεμμύδια ψιλοκομμένα
  • 1 κύβο κότας
  • 1 φύλλο δάφνης
  • 50 γρ. ξίδι βαλσάμικο
  • 1 ποτήρι κρασί κόκκινο
  • 50 γρ. μέλι
  • 3 κλ. δεντρολίβανο, φρέσκο
  • πιπέρι φρεσκοτριμμένο

Μέθοδος Εκτέλεσης

Διαδικασία

  • Λαδώνουμε τα κομμάτια από το χοιρινό, ρίχνουμε λίγο πιπέρι και κάνουμε απαλό μασάζ.
  • Βάζουμε ένα άνετο τηγάνι να κάψει και ρίχνουμε μέσα τις χοιρινές μπουκίτσες και θωρακίζουμε καλά το κρέας από όλες τις πλευρές να πάρει ωραίο χρυσαφί χρώμα
  • Προσθέτουμε το ελαιόλαδο και ρίχνουμε στο τηγάνι το κρεμμύδι, τις πιπεριές, το σκόρδο, το μέλι, τη δάφνη και σοτάρουμε όλα τα υλικά μαζί. Μόλις καραμελώσει το κρεμμύδι και οι πιπεριές, σβήνουμε με το κρασί και το ξύδι βαλσάμικο. Σε αυτό το σημείο βάζουμε και το κύβο κότας, το δενδρολίβανο και αφήνουμε να εξατμιστεί το αλκοόλ
  • Χαμηλώνουμε αρκετά τη φωτιά (αν η κουζίνα μας πάει έως το 9 μια καλή θερμοκρασία είναι το 4 με 5) σκεπάζουμε το τηγάνι μας με ένα καπάκι και αφήνουμε να μαγειρευτεί το φαγητό μας τουλάχιστον 40 λεπτά σε σιγανή φωτιά. Αν χρειαστεί χαμηλώνουμε και άλλο την φωτιά
  • Μόλις ο χρόνος περάσει το κρέας μας θα έχει μαγειρευτεί στα ζουμιά των λαχανικών και θα λιώνει. Ελέγξτε για αλάτι και πιπέρι. Σερβίρεται την τηγανιά με στρογγυλή πατάτα τηγανιτή με τυράκι λιωμένο από πάνω

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *