Μελομακάρονα

Κορμός σοκολάτα (5 υλικά)
15 Δεκεμβρίου, 2018
Christmas Σαγκρία
21 Δεκεμβρίου, 2018

Χρόνος Εκτέλεσης

20′

Χρόνος Αναμονής

20′

Μερίδες

10-15

Βαθμός Δυσκολίας

1

Εάν δεν μιλήσει το σπίτι λίγο μελομακάρονο νομίζω δεν καταλαβαίνεις Χριστούγεννα. Μην φοβάστε καθόλου να φτιάξετε μελομακάρονο. Είναι το πιο εύκολο και το πιο γρήγορο γλυκό. Το μυστικό είναι στο μέλωμα γιατί πάνω κάτω όλες οι συνταγές μοιάζουν μεταξύ τους. Ακολούθα τις οδηγίες και θα έχεις τα πιο πετυχημένα μελομακάρονα. Trust me!!

Μέθοδος Εκτέλεσης

Διαδικασία

  • Ξεκινάμε πάντα με το σιρόπι. Σε ένα κατσαρολάκι βάζουμε όλα τα υλικά εκτός από το μέλι για να ομογενοποιηθούν. Μόλις πάρουν μία βράση αποσύρουμε και ρίχνουμε και το μέλι. Ανακατεύουμε
  • Το αφήνουμε να κρυώσει πολύ καλά σε θερμοκρασία δωματίου τουλάχιστον 3 ώρες πριν ξεκινήσω να φτιάχνω τα μελομακάρονα μου
  • Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180ºC στον αέρα
  • Σε ένα μπόλ βάζουμε το αλεύρι και το σιμιγδάλι και ανακατεύουμε με ένα κουτάλι καλά. Σε ένα άλλο μπολ βάζουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά και με τον αυγοδάρτη ανακατεύουμε καλά να ομογενοποιηθεί το μείγμα.
  • Ρίχνουμε τα υγρά στα στερεά (μπολ με αλεύρι-σιμιγδάλι) και με το χέρι μας ανακατεύουμε απαλά το μείγμα για πολύ λίγη ώρα ίσα να ομογενοποιηθεί και να μην κόψει
  • Στρώνουμε λαδόκολλα σε ένα ταψί και πλάθουμε τα μελομακάρονά μας στο μέγεθος της αρεσκείας μας.
  • Ψήνουμε στον αέρα για σχεδόν 20′ λεπτά. Ίσα ίσα να πάρουν ένα χρυσαφένιο χρώμα από πάνω
  • Αμέσως μόλις βγουν, καυτά, τα ρίχνουμε στο κρύο μας σιρόπι και τα αφήνουμε εκεί για σχεδόν 5 λεπτά να μελώσουν καλά. Τα τινάζουμε από το περίσσιο σιρόπι τα βάζουμε σε μια πιατέλα και τα μελώνουμε καλά. Από πάνω φυσικά καρύδι μπόλικο

Και του χρόνου! Χρόνια Πολλά!

Συστατικά

Υλικά

  • 1 κιλό αλεύρι γ.ο.χ.
  • 200 γρ. σιμιγδάλι ψιλό
  • 400 γρ. χυμό πορτοκαλιού
  • 400 γρ. σπορέλαιο
  • 180 γρ. ελαιόλαδο
  • 50 γρ. ζάχαρη άχνη
  • 1/2 κ.γ. γαρίφαλο
  • 2-3 κ.γ. κανέλα
  • 1/4 κ.γ. μοσχοκάρυδο
  • 1 κ.γ σόδα
  • 2 πορτοκάλια ξύσμα

Για το σιρόπι

  • 500 γρ. νερό
  • 800 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
  • 3 στικ κανέλας
  • 3 ολόκληρα γαρίφαλα
  • 1 πορτοκάλι κομμένο στη μέση
  • 200γρ. μέλι

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *