Μαροκινή Φακόσουπα

Healthy χοιρινό σνίτσελ στο φούρνο
14 Αυγούστου, 2020

Αυτή η detox Μαροκινή φακόσουπα γίνεται με δύο ειδών φακές και είναι μια πολύ απλή, super υγιεινή και γευστικότατη συνταγή που μπορεί να την φάει όλη η οικογένεια. Πανεύκολο να την φτιάξεις, γεμάτη από πρωτεϊνη και γεύση!

Συστατικά

Υλικά

  • 1 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 1 φλ. ψιλοκομμένο κρεμμύδι
  • 1 φλ. ψιλοκομμένο σέλερι
  • 1 φλ. ψιλοκομμένο καρότο
  • 1 πατάτα κομμένη σε μικρά κομμάτια με την φλούδα
  • 2 σκ. σκόρδο
  • 2 κ.γ. κουκρουμά
  • 2 κ.γ. κύμινο
  • 2 κ.γ. γλυκιά πάπρικα
  • 2 κ.γ. κανέλα
  • 1 φλ. κόκκινες φακές
  • 1 φλ. καφέ φακές
  • 4 φλ. ζωμό λαχανικών
  • 2 φλ. νερό
  • 1 κοφτή κ.σ. ντομάτα κονκασέ
  • 1 φλ. γάλα αμυγδάλου
  • 1 κ.σ. χυμό λεμονιού
  • 2-3 φλ. φρέσκο σπανάκι

Μέθοδος Εκτέλεσης

Διαδικασία

  • Βάζουμε το ελαιόλαδο να κάψει  λίγο σε φαρδιά κατσαρόλα και προσθέτουμε το κρεμμύδι, το σέλερι, το καρότο, την πατάτα, και το σκόρδο και να σοτάρουμε 5 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν και να γλυκάνουν. Αλατοπιπερώνουμε, ρίχνουμε όλα τα μπαχαρικά, ανακατεύουμε και μαγειρεύουμε 2 λεπτά
  • Προσθέτουμε τις φακές και τις σοτάρουμε 1-2 λεπτά, σβήνουμε με το νεράκι και προσθέτουμε την πάστα ντομάτας. Αφήνουμε να πάρει μία βράση και έπειτα προσθέτουμε τον ζωμό λαχανικών. Βράζουμε σε μεσαία φωτιά για 30 λεπτά
  • Αποσύρουμε την κατσαρόλα από την φωτιά και προσθέτουμε το γάλα αμυγδάλου, τον χυμό λεμονιού και το σπανάκι, και ανακατεύουμε μέχρι να μαλακώσει το σπανάκι μας.
  • Σερβίρουμε και γαρνίρουμε με μία κουταλιά γιαούρτι ή για τους vegan με coconut yogurt, λίγο ψιλοκομμένο πράσο, κρεμμυδάκι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *