Μαριναρισμένες ντομάτες στον φούρνο με αρωματισμένο αγουρέλαιο

Σούπα Γιουβέτσι
Νοέμβριος 14, 2019
Swedish Meatball Pasta
Νοέμβριος 24, 2019

Μαριναρισμένες τομάτες στον φούρνο με αγουρέλαιο που το έχω αρωματίσει με διάφορα μπαχάρια. Ίσως είναι ένα από τα γευστικά και εύκολα πιάτα που μπορείς να φτιάξεις τόσο γρήγορα και οικονομικά! Χρησιμοποίησε το όπως θες…πάνω από τα σπαγγέτι σου για σάλτσα (του ονείρου…), σε μια φέτα καρβέλι ψωμί για κολατσιό (όπως εγώ) ή ακόμα και σκέτες για μεζέ με το τσιπουράκι σου 

Συστατικά

Υλικά

  • 3 ντομάτες μεσαίες σε φέτες
  • 3 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 1 κ.σ. αγουρέλαιο ή ελαιόλαδο αρωματισμένο *
  • 3 σκ.σκόρδο
  • 1 κ.γ. μέλι
  • 1 ματσάκι δενδρολίβανο
  • πιπέρι/αλάτι
  • 1 κ.σ. μηλόξυδο ή ξύδι βαλσάμικο
  • ελάχιστη μουστάρδα (στη μύτη του κουταλιού)
  • τριμμένη φέτα για το σερβίρισμα

*Για το αρωματισμένο αγουρέλαιο δες στο τέλος της συνταγής

Μέθοδος Εκτέλεσης

Διαδικασία

  • Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180 στον αέρα
  • Κόβουμε τις ντομάτες σε φέτες και τις τοποθετούμε σε ένα ταψάκι. Βάζουμε το ελαιόλαδο, το αρωματισμένο αγουρέλαιο ή λάδι, το ξύδι, το σκόρδο, τη ρίγανη, το θυμάρι , το μέλι, το δενδρολίβανο,το ξύδι, ελάχιστη μουστάρδα, αλάτι και πιπέρι και πιάνουμε το ταψί και το ανακινούμε να πάει το λάδι παντού και να ανακατευτούν οι γεύσεις
  • Ψήνουμε στον φούρνο στους 180 στον αέρα για 20 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν και να μελώσουν οι ντομάτες μας
  • Σερβίρουμε με φέτα τριμμένη

*Για το αρωματισμένο ελαιόλαδο ή αγουρέλαιο, σε ένα μικρό γυάλινο μπουκάλι, βάζουμε στον πάτο τα μπαχάρια που μας αρέσουν όπως χοντρό πιπέρι, μπαχάρι, δαφνόφυλλο κτλ απογεμίζουμε με ελαιόλαδο και σφραγίζουμε. Έχουμε φτιάξει ένα υπέροχο σπιτικό seasoning ελαιόλαδο που το χρησιμοποιούμε για γεύση σε όποιο φαγητό επιθυμούμε

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *