Μαρινάδα για χοιρινό στα κάρβουνα

Καλαμαράκι κοκκινιστό με ρύζι
Φεβρουάριος 21, 2019
Μεσογειακή σαλάτα με φασόλια
Φεβρουάριος 25, 2019

Χρόνος Εκτέλεσης

5′

Χρόνος Αναμονής

8 – 12 ώρες

Μερίδες

4

Βαθμός Δυσκολίας

1

Σήμερα σας περιγράφω την καλύτερη μέθοδο μαριναρίσματος για το χοιρινό κρέας ψημένο στην σχάρα. Θα είναι το πιο ζουμερό, το πιο νόστιμο ψητό κρέας που έχετε φάει.

Μέθοδος Εκτέλεσης

Διαδικασία

  • Σε ένα μεγάλο μπολ βάζουμε τον χυμό ντομάτας, το κρασί και όλα τα μπαχαρικά και τα μυρωδικά που αναγράφονται στην συνταγή.
  • Ανακατεύουμε και ομογενοποιούμε την σάλτσα.
  • Βάζουμε το χοιρινό κρέας μας μέσα στο μπολ και κάνουμε ελαφρύ μασάζ να πάει παντού.
  • Κλείνουμε το μπολ με μια μεμβράνη και το αφήνουμε στο ψυγείο από 8 έως 12 ώρες, να μαριναριστεί καλά. Εάν δεν έχουμε χρόνο, να θυμόμαστε ότι όσες περισσότερες ώρες μαριναριστεί το κρέας, τόσο το καλύτερο.
  • Λίγο πριν βάλουμε το χοιρινό κρέας στην σχάρα να ψηθεί, τινάζουμε το κρέας να φύγουν τα περιττά ζουμιά, αλατοπιπερώνουμε και ψήνουμε.

ΤIP * Στην μαρινάδα μας δεν βάζουμε ποτέ αλάτι γιατί σκληραίνει το κρέας. Κατά την διάρκεια του ψησίματος καλό είναι να βάζουμε το αλάτι με μέτρο. Μόλις ψηθεί και είναι έτοιμο, ο καθένας μπορεί να βάλει όσο αλάτι επιθυμεί.

*Μία άλλη διαδικασία μαριναρίσματος είναι να βουλιάξουμε το κρέας σε άλμη. Εγώ προτιμώ την μέθοδο που σας προανέφερα.

*Το κρέας θα γίνει απίστευτα τρυφερό και ζουμερό.

Συστατικά

Υλικά

  • 2 κιλά χοιρινό κρέας για σχάρα
  • 1 συσκ. ντομάτα κονκασέ ή φρέσκος χυμός ντομάτας
  • 1 ποτ. νερού κρασί
  • 1 κγ ξύδι
  • θυμάρι
  • ρίγανη
  • δεντρολίβανο
  • φασκόμηλο
  • 3 φύλλα δάφνης
  • πάπρικα γλυκιά
  • κόλιανδρος
  • μπαχάρι
  • κανέλα
  • κουρκουμάς
  • σουμάκ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *