Μανιτάρια & ντοματίνια στο φούρνο με λάδι μαύρης τρούφας

Τυρόπιτα με φύλλο κανταϊφι
Οκτώβριος 19, 2018
Κολοκυθόπιτα (κίτρινη) με τραχανά και φέτα
Οκτώβριος 24, 2018

Χρόνος Εκτέλεσης

20′

Χρόνος Αναμονής

8′

Μερίδες

4

Βαθμός Δυσκολίας

1

Είναι πολλές φορές αυτές οι κυριακές που δεν θέλω το barbecue να το συνοδεύει η πατάτα η τηγανιτή ή η μακαρονάδα η βουτυρένια με μυζήθρα που λατρεύει ο άντρας μου. Ένα ταψί γεμάτο λαχανικά που έχω σιγομαγειρέψει στον φούρνο με λάδι μαύρης τρούφας και βαλσάμικο είναι η ιδανική επιλογή

Μέθοδος Εκτέλεσης

Διαδικασία

  • Σε ένα μικρό μπολ βάζουμε όλα τα υγρά στοιχεία μαζί με το θυμάρι, το δενδρολίβανο, αλάτι και φρεσκοττριμμένο πιπέρι και ανακατεύουμε να φτιάξουμε μία σως
  • Αδειάζουμε τα λαχανικά σε ένα πυρέξ και τα λούζουμε με την σως μας. Κάνουμε απαλό μασάζ να παέι παντού
  • Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στον αέρα για 30′ λεπτά με 40′ (ανάλογα με τον φούρνο) στους 130°C-150ºC μέχρι να καραμελώσουν. Προσοχή ο φούρνος μας να είναι καλά προθερμασμένος
  • Σερβίρουμε με το barbecue και καψαλιασμένο ψωμί

Συστατικά

Υλικά

  • 20-25 μανιτάρια ολόκληρα (πορτομπέλο ή ότι προτιμάτε)
  • 10 ντοματίνια
  • 1 μεσαίο κουνουπίδι κομμένο σε φουντίτσες
  • 2 κ.σ. βαλσάμικο
  • 3 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 1/3 κ.γ. λάδι μαύρης τρούφας
  • θυμάρι
  • δενδρολίβανο
  • αλάτι-πιπέρι

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *