Μακαρονοσαλάτα με σνίτσελ κοτόπουλου & σως γιαουρτιού

Πρασοτυρόπιτα με τραχανά
26 Μαρτίου, 2020
Η Μακαρονόπιτα της Μαρίας
10 Απριλίου, 2020

Χρόνος Εκτέλεσης

10′

Χρόνος Αναμονής

20′

Μερίδες

4

Βαθμός Δυσκολίας

1

Είναι απο τα πιάτα που με έχουν σώσει άπειρες φορές όταν δεν έχω χρόνο να μαγειρέψω. Μάλιστα κάνω και μπόλικη δόση να υπάρχει στο ψυγείο για επιδρομή αργότερα μέσα στη μέρα. Είναι μια απλή αλλά πολύ νόστιμη μακαρονοσαλάτα…και όλη η φασαρία γίνεται για αυτή την απαλή, πεντανόστιμη σως γιαουρτιού 

Συστατικά

Υλικά

  • 3 σνίτσελ κοτόπουλου παναρισμένα (έτοιμα)

Για την μακαρονοσαλάτα

  • 350γρ. μακαρόνια βίδες
  • 1 κρεμμύδι ξερό χοντροκομμένο
  • 2 πιπεριές φλωρίνης
  • μερικά ντοματίνια κομμένα στη μέση
  • 1 φλ. τυρί τριμμένο
  • 1 κύβο λαχανικών
  • φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • λίγη ρίγανη

Για τη σως

  • 3 κ.σ. γιαούρτι στραγγιστό
  • 2 κ.σ. μαγιονέζα
  • 1 κ.γ. κέτσαπ
  • λίγο λεμόνι ή λάιμ στημμένο
  • φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Μέθοδος Εκτέλεσης

Διαδικασία

  • Βάζουμε τα σνίτσελ κοτόπουλου σε φούρνο προθερμασμένο στους 180 στον αέρα να ψηθούν για 15 λεπτά. Εγώ δεν προσθέτω καθόλου λάδι, αν θέλετε όμως μια κουταλιά του γλυκού φτάνει
  • Βράζουμε τα μακαρόνια μας με τον κύβο λαχανικών και τα κατεβάζουμε από την φωτιά 2 λεπτά νωρίτερα από ότι λέει η συσκευασία μας. Τα θέλουμε αλ τέντε
  • Τα σουρώνουμε και τα κρυώνουμε με άφθονο κρύο νερό. Είναι η μόνη περίπτωση (η μακαρονοσαλάτα) που κρυώνουμε τα ζυμαρικά μας γιατί δεν θέλουμε να έχουν πολύ άμυλο. Σε καμία άλλη περίπτωση δεν κρυώνουμε τα ζυμαρικά μας
  • Τα βάζουμε σε ένα μπολ μαζί με το κρεμμύδι, τα ντοματίνια, τις πιπεριές φλωρίνης κομμένες σε κυβάκια ή λωρίδες, πιπέρι, ρίγανη και το τυρί. Κάνουμε ένα καλό ανακάτεμα
  • Φτιάχνουμε τη σως. Σε ένα μπολ όλα τα υλικά και ανακατεύουμε. Περιχύνουμε τα μακαρόνια και κάνουμε ένα πολύ καλό ανακάτεμα ξανά.
  • Κόβουμε τα σνίτσελ σε λωρίδες και σερβίρουμε

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *