Μακαρόνια με ντοματίνια, πετιμέζι και δυόσμο

Χριστουγεννιάτικη σαλάτα με σπανάκι, ξηρούς καρπούς & ρόδι
Δεκέμβριος 7, 2018
Τραγανές γαρίδες με μέλι και λεμόνι
Δεκέμβριος 10, 2018

Χρόνος Προετοιμασίας

10′

Χρόνος Μαγειρέματος

30′

Μερίδες

4

Βαθμός Δυσκολίας

1

Έχεις σπίτι λίγο πετιμέζι; Εάν έχεις θα φτιάξεις μία από τις πιο νόστιμες μακραονάδες που έχεις φάει ποτέ και αυτό μόνο σε 30 λεπτά!

Μέθοδος Εκτέλεσης

Διαδικασία

  • Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200ºC
  • Βάζουμε σε ταψί τα ντοματίνια, το ελαιόλαδο, το ξίδι, το περιμέχι, το σκόρδο, αλάτι και πιπέρι, τα ανακατεύουμε και τα ψήνουμε για 20 λεπτά, μέχρι να μαραθούν και να βγάλουν τα ζουμιά τους
  • Μεταφέρουμε τα ντοματίνια με τα ζουμιά τους σε ένα μεγάλο μπολ.
  • Βράζουμε τα λαζάνια μας σε κατσαρόλα με άφθονο αλατισμένο νερό. Ανακατεύουμε απαλά να μην κολλήσουν
  • Όταν είναι έτοιμα μεταφέρουμε με τρυπητή κουτάλα στο μπολ με τα ντοματίνια, προσθέτουμε τον δυόσμο, τη μυζήθρα ή τη φέτα και το αμύγδαλο (προαιρετικά), ανακατεύουμε και σερβίρουμε αμέσως.

Συστατικά

Υλικά

  • 500γρ λαζάνια
  • 400γρ. ντοματίνια κομμένα στη μέση
  • 40γρ. ξίδι
  • 40γρ. πετιμέζι
  • 4κ.σ. ελαιόλαδο
  • 2σκ.σκόρδο ψιλοκομμένες
  • 100γρ. μυζήθρα ή τριμμένη φέτα
  • 3 κ.σ. δυόσμο φρέσκο ψιλοκομμένο
  • αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο
  • 2κ.σ. αμύγδαλο καβουρδισμένο (προαιρετικά)

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *