Λεμονάτος αρακάς

Μακαρονάδα Ναπολιτάνα
Μάρτιος 21, 2019
Γεμιστά Παραδοσιακά
Μάρτιος 27, 2019

Χρόνος Εκτέλεσης

10′

Χρόνος Ψησίματος

20′-25′

Μερίδες

4

Βαθμός Δυσκολίας

1

Ένα υπέροχο φαγάκι και ένα από τα αγαπημένα μου λαχανικά!! Πολλές φορές τον έχουμε δει τον αρακά να το μαγειρεύουμε κοκκινιστό με ντοματούλα. Προτιμώ το λεμόνι γιατί εξισορροπεί την γλυκάδα του μπιζελιού και το κάνει υπέροχο. Φυσικά σερβίρεται με μπόλικη φέτα και ψωμί χωριάτικο για βούτες!

Συστατικά

Υλικά

    • 600 γρ. αρακάς καταψυγμένος
    • 1 κρεμμύδι ξερό ψιλοκομμένο
    • 1 σκ. σκόρδο
    • 1 καρότο
    • 3 φρέσκα κρεμμύδια(προαιρετικά)
    • 2  πατάτες μεγάλες
    • 5-6 κ.σ. ελαιόλαδο
    • 1 κύβο λαχανικών ή κότας
    • 50 γρ. λευκό κρασί
    • 400 γρ. νερό
    • ½ ματσάκι άνηθο
    • ξύσμα και χυμό από 2 λεμόνια
    • αλάτι
    • πιπέρι
    • ½ ματσάκι δυόσμο

Μέθοδος Εκτέλεσης

Διαδικασία

  • Κόβουμε το  κρεμμύδι και τα φρέσκα κρεμμύδια σε μεγάλα κομμάτια, ψιλοκόβουμε το σκόρδο και κόβουμε το καρότο σε λεπτές φέτες.
  • Βάζουμε 2 κ.σ. ελαιόλαδο σε μια πλατιά  κατσαρόλα σε δυνατή φωτιά και προσθέτουμε όλα τα λαχανικά. Ανακατεύουμε και σοτάρουμε 3-4 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν.
  • Προσθέτουμε τον κύβο και σβήνουμε με το κρασί.
  • Βάζουμε το νερό, σκεπάζουμε με το καπάκι, χαμηλώνουμε τη φωτιά στο μέτριο και βράζουμε για 15 λεπτά.
  • Στη συνέχεια, βάζουμε τον αρακά, τον μισό άνηθο ψιλοκομμένο και ανακατεύουμε.
  • Σκεπάζουμε με το καπάκι και συνεχίζουμε να βράζουμε για 10 λεπτά μέχρι να ψηθεί ο αρακάς.
  • Αφαιρούμε από τη φωτιά και προσθέτουμε τον υπόλοιπο άνηθο, το ξύσμα και τον χυμό από τα λεμόνια, αλάτι, πιπέρι, τον δυόσμο ψιλοκομμένο, 3-4 κ.σ. ελαιόλαδο και ανακατεύουμε.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *