Lemon pie με μπισκότα σαβαγιάρ

Σκορδάτο υγιεινό ψητό κοτόπουλο
Αύγουστος 16, 2019
Σαρδέλα στον φούρνο πάνω σε ξεροψημένη πίτα με σάλτσα φρέσκιας ντομάτας, κάπαρη και σπιτικό τζατζίκι
Αύγουστος 27, 2019

Είναι από τα αγαπημένα μου γλυκά γιατί ακριβώς έχουν τόσο όσο γλύκα. Είναι δροσερό και ελαφρύ για αυτό και το προτιμώ. Και επειδή βαριέμαι να κάθομαι με τις ώρες στη κουζίνα να μετράω ζάχαρες και να φοβάμαι μην κόψει η μαρέγκα (ποτέ δεν τα πήγαινα άριστα με τη ζαχαροπλαστική) αυτή η εκδοχή της lemon pie την φτιάχνεις που λένε και με κλειστά μάτια. Η κρέμα της, είναι δανεική και εμπνευσμένη από τον Γιάννη Λουκάκο που νομίζω -επειδή έχω δοκιμάσει και άπειρες- είναι μία από τις πιο ισορροπημένες, γρήγορες και γευστικότατες και για αυτό θα την κρατήσουμε και στο δικό μας γλυκό. 

Συστατικά

Υλικά

Για τη βάση

  • 1 (και κάτι) συσκευασία σαβαγιάρ μπισκότα
  • 1 μπολάκι γάλα

Για την κρέμα λεμόνι

  • 2 αυγά
  • 2 κρόκοι αυγών
  • 75 γρ. ζάχαρη μαύρη
  • 3 κ.σ. μέλι
  • θυμάρι (αποξηραμένο ή φρέσκο)
  • 3 λεμόνια ξύσμα
  • 115 γρ. χυμό λεμόνι (3 και κάτι λεμόνια)
  • 30 γρ. βούτυρο, κρύο

Μέθοδος Εκτέλεσης

Διαδικασία

  • Βουτάμε με γρήγορες κινήσεις τα σαβαγιάρ μας μέσα στο μπολ με το φρέσκο γάλα, στραγγίζουμε ελαφρώς και τοποθετούμε τα μπισκότα μας ομοιόμορφα σε ένα πυρεξάκι
  • Μόλις ολοκληρώσουμε τη διαδικασία, σκεπάζουμε με μια καθαρή πετσέτα και αφήνουμε στην άκρη
  • Βάζουμε σε ένα κατσαρολάκι τα αυγά, τους κρόκους, τη ζάχαρη, το χυμό λεμόνι, το μέλι και το θυμάρι και μαγειρεύουμε σε χαμηλή φωτιά, ανακατεύοντας συνεχώς με ένα σύρμα. Ανακατεύουμε συνεχώς προσέχοντας να μην κόψουν τα αυγά. Για μεγαλύτερη ασφάλεια όταν νιώθουμε πως η θερμοκρασία ξεφεύγει αποσύρουμε για λίγο το κατσαρολάκι από τη φωτιά και συνεχίζουμε το ανακάτεμα
  • Μόλις το μείγμα αρχίζει να πήζει, χαμηλώνουμε τη θερμοκρασία, αλλάζουμε το σύρμα με μια μαρίζ μέχρι το μείγμα να πήξει.
  • Κλείνουμε τη φωτιά και συνεχίζουμε να χτυπάμε το μείγμα με ένα ραβδομπλέντερ μέχρι να γίνει λείο και γυαλιστερό.
  • Προσθέτουμε το βούτυρο και ανακατεύουμε με το σύρμα μέχρι να ομογενοποιηθεί.
  • Σουρώνουμε σε σήτα και προσθέτουμε το ξύσμα λεμονιού.
  • Αφήνουμε λίγο να κρυώσει και περιχύνουμε το μείγμα μας πάνω στα σαβαγιάρ μας να παέι παντού ομοιόμορφα
  • Τοποθετούμε στο ψυγείο να κρυώσει εντελώς και να σφίξει.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *