Λαζάνια με μοσχαρίσιο κιμά

Μηλόπιτα με ζύμη Pillsbury & γλάσο
Νοέμβριος 19, 2018
Αγριόρυζο με ρόδι και κουκουνάρι σε κολοκύθα
Νοέμβριος 22, 2018

Χρόνος Εκτέλεσης

15′

Χρόνος Αναμονής

30′

Μερίδες

4

Βαθμός Δυσκολίας

1

Είναι από τα αγαπημένα μας «εθνικά» πιάτα. Και όμως…ενώ πολλοί νομίζουμε πως ξέρουμε πως να φτιάχνουμε τον κιμά και πως πρέπει να μαγειρεύουμε τα μακαρόνια μας, κάτι συμβαίνει και η συνταγή δεν πετυχαίνει. Σου έχω την πιο απλή συνταγή με ελάχιστα υλικά για τον κιμά που πάντοτε μα πάντοτε έχεις στο σπίτι σου και ειλικρινά είναι ο πιο νόστιμος και ζουμερός κιμάς που έχεις φάει ποτέ. Απλά ακολούθα την συνταγή.

Μέθοδος Εκτέλεσης

Διαδικασία

  • Σε ένα βαθύ τηγάνι τσιγαρίζουμε τα κρεμμύδια μας να διαφανίσουν σε μέτρια φωτιά. Βάζουμε τον κιμά και ανακατεύουμε να πάρει χρώμα. Ψιλοκόβουμε και το σκόρδο και το βάζουμε και εκείνο μέσα στο τηγάνι.
  • Βάζουμε αλάτι, πιπέρι, μοσχοκάρυδο και την κανέλα και ανακατεύουμε να πάρει ωραία μυρωδιά και χρώμα ο κιμάς μας
  • Σβήνουμε με το κρασί. Αφήνουμε να εξατμιστεί το αλκοόλ. Έπειτα ρίχνουμε την ντομάτα κονκασέ, την κέτσαπ και το μπαχάρι. Ανακατεύουμε.
  • Μόλις ο κιμάς πιει όλα τα υγρά από την ντομάτα, ρίχνουμε σιγά σιγά τον ζωμό λαχανικών. Αυτή η διαδικασία πρέπει να γίνει ως εξής: ρίχνουμε λίγο-λίγο ζωμό, ανακατεύουμε και μόλις πιει το νερό ρίχνουμε ξανά. Στο τέλος καλύπτουμε τον κιμά ίσα-ίσα , χαμηλώνουμε πολύ την φωτιά και αφήνουμε να σιγοβράσει για 20 λεπτά περίπου. Ελέγχουμε που και που μήπως χρειάζεται λίγο ζωμό ακόμα
  • Μέχρι να γίνει ο κιμάς σε μια κατσαρόλα βάζουμε μπόλικο αλατισμένο νερό να πα΄ρει βράση
  • Βάζουμε τα λαζάνια να γίνουν σύμφωνα με τον παρασκευαστή. Μόλις βράσουν τα σουρώνουμε και απλά τα ραντίζουμε με ελαιόλαδο, τα ανακατεύουμε και τα βάζουμε ξανά μέσα στην κατσαρόλα τους.
  • Σερβίρουμε τα λαζάνια με τον κιμά και μπόλικο τριμένο τυρί

Συστατικά

Υλικά

  • 500-700γρ μοσχαρίσιος κιμάς
  • 500 γρ. λαζάνια
  • 2 κρεμύδια ψιλοκομένα
  • 2 σκελίδες σκόρδο
  • 1 ποτήρι νερού κρασί
  • 1 κ.γ.μοσχοκάρυδο
  • 1 1/2 κ.γ. κανέλα
  • ζωμό λαχανικών
  • 6 κόκους μπαχάρι
  • αλάτι-πιπέρι
  • ελαιόλαδο
  • 1/2 φλ. ντομάτα κονκασέ
  • 1 κ.σ. κέτσαπ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *