Κρεμώδης σούπα τορτελίνι με μοσχαράκι

Σουτζουκάκια Σμυρνέικα
Νοέμβριος 13, 2018
Μηλόπιτα με ζύμη Pillsbury & γλάσο
Νοέμβριος 19, 2018

Χρόνος Εκτέλεσης

15′

Χρόνος Αναμονής

1 ώρα

Μερίδες

4

Βαθμός Δυσκολίας

1

Μια αλλιώτικη σούπα. Ένας υπέροχος τρόπος να αξιοποιήσεις το τορτελίνι. Δεν υπάρχει άνθρωπος που να έχει φάει αυτό το πιάτο και να μην το έχει ερωτευτεί. Εγώ σου δίνω την καλύτερη εκδοχή αυτής της κρεμώδους σούπας και να ξέρεις πως είναι και ένα φανταστικό εορταστικό πιάτο.

Μέθοδος Εκτέλεσης

Διαδικασία

  • Σε μια κατσαρόλα βαθιά σε μέτρια φωτιά, τσιγαρίζουμε το κρεμμύδι και το καροτάκι μέχρι να μαλακώσουν. Στην συνέχεια ρίχνουμε τα μικρά κομματάκια από το μοσχάρι να τσιγαριστούν και εκείνα. Ανακατεύουμε μέχρι να πάρουν ωραίο χρώμα
  • Στη συνέχεια ρίχνουμε τις 2 κουταλιές αλέυρι και ανακατεύουμε (σαν να θέλουμε να φτιάξουμε μπεσαμέλ) όλα τα υλικά μας. Όταν λίγο πήξουν τα υγρά που εχει βγάλει  ως εκείνη την ώρα το φαγητό μας, ρίχνουμε σιγά σιγά το ζωμό μας και ανακατεύουμε καλά. Αμέσως αμέσως ο ζωμός θα είναι πιο πηχτός λόγω του αλευριού που ρίξαμε
  • Μόλις πάρει βράση χαμηλώνουμε την φωτιά, αλατοπιπερώνουμε όσο θέλουμε, και σιγοβράζουμε για 45 λεπτά για να μαλακώσει το μοσχαράκι μας. Δοκιμάζουμε και αν χρειάζεται ακόμα λίγο το αφήνουμε
  • Μόλις περάσει το 45λεπτο ρίχνουμε την κρέμα γάλακτος και τα τορτελίνι και μαγειρέυουμε για άλλα 15 λεπτά περίπου μέχρι να βράσει το μακαρόνι
  • Ανακατεύουμε και σερβίρουμε σε βαθύ πιάτο με τριμμένη παρμεζάνα και σχοινόπρασο

Συστατικά

Υλικά

  • 500γρ τορτελίνι με τυρί
  • 200 γρ. μοσχάρι κομμένο σε πολύ μικρά κομματάκια
  • 1 κρεμμύδι μεγάλο ψιλοκομμένο
  • 2 καρότα ψιλοκομένα
  • 1 λίτρο ζωμό λαχανικών
  • αλάτι-πιπέρι
  • 2 κ.σ. αλεύρι
  • 3 κ.σ. κρέμα γάλακτος

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *