Κοτόσουπα αυγολέμονο

Σούπα με κουρκουμά & κους κους λαχανικών
6 Ιανουαρίου, 2020
Μελωμένη χοιρινή τηγανιά
17 Ιανουαρίου, 2020

Η κοτόσουπα είναι ένα από τα αγαπημένα ζεστά πιάτα πολλών από εμάς. Άλλος την τρώει με περισσότερο ζουμάκι, άλλος χυλωμένη, άλλος με περισσότερο ρυζάκι, άλλος με καθόλου. Ο δε τρόπος που μαγειρεύουμε το κοτόπουλο διαφέρει από σπίτι σε σπίτι. Το κόκκαλο μέσα στην σούπα πάντα νοστιμεύει το πιάτο…εγώ όμως προτιμώ το ψαχνό και να είναι ωραία χυλωμένη και καλά αυγοκομμένη.

Συστατικά

Υλικά

  • 2 στήθη κοτόπουλου
  • 1 φλ. ρύζι γλασέ
  • 2 λεμόνια και το ξύσμα τους
  • 1 λίτρο ζωμό λαχανικών
  • 2 αυγά
  • 1 ζωμός λαχανικών
  • 1 κρεμμύδι
  • πιπέρι-αλάτι
  • σκόνη σε σκόρδο
  • ελαιόλαδο
  • bake rolls για το σερβίρισμα

Μέθοδος Εκτέλεσης

Διαδικασία

  • Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180 στον αέρα. Βάζουμε τα στήθη κοτόπουλου σε ένα ταψί, τους ρίχνουμε αλάτι, πιπέρι και σκόρδο σε σκόνη και κάνουμε ελαφρύ μασάζ. Ραντίζουμε με ελαιόλαδο και σκεπάζουμε με λαδόκολλα και βάζουμε στον φούρνο για 30 (ίσως και λίγο παραπάνω ανάλογα με τον φούρνο σας)
  • Μέχρι να μαγειρευτεί το κοτόπουλο, σε μια κατσαρόλα βάζουμε το κρεμμύδια μας ψιλοκομμένο και το σοτάρουμε μέχρι να διαφανίσει. Ρίχνουμε την κούπα με το ρύζι και το σοτάρουμε και αυτό με το κρεμμύδι
  • Βάζουμε τον ζωμό λαχανικών και το αφήνουμε να βράσει σε χαμηλή φωτιά για 20λεπτά σχεδόν. Μόλις το κοτόπουλο ετοιμαστεί (όχι εντελώς να κρατάει ελαφρά) το ξεψαχνίζουμε και το ρίχνουμε μέσα στο ζουμί που βράζει η σούπα μας για άλλα 10 λεπτά.
  • Μόλις η σούπα μας είναι έτοιμη, σπάμε δύο αυγά σε βαθύ μπολ και τα χτυπάμε. Στήβουμε τα λεμόνια μας μέσα στα αυγά και το ξύσμα μέσα στην σούπα. Χτυπάμε τα αυγά με το λεμόνι. Αποσύρουμε την σούπα από την φωτιά και σιγά σιγά προσθέτουμε στο αυγολέμονο με μια κουτάλα σούπας 3 με 4 κουταλιές και συνεχίζουμε να χτυπάμε τα αυγά διαρκώς. Αυτό το κάνουμε για να αποκτήσει τη σωστή θερμότητα το αυγό και να μην ψηθεί μόλις πέσει απότομα στη ζεστή μας σούπα
  • Ρίχνουμε το αυγολέμονο μέσα στην σούπα και ανακινούμε ελαφρά την κατσαρόλα γύρω γύρω.
  • Βάζουμε πιπέρι φρεσκοτριμμένο και μπούκοβο για όποιον του αρέσει. Εγώ την σερβίρω πολλές φορές με bake rolls pizza ή σκόρδου. Απλά υπέροχη

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *