Κολοκυθοκεφτέδες

Σούπα φακές με σπανάκι
Απρίλιος 30, 2018
Tacos με μοσχάρι
Απρίλιος 30, 2018

Χρόνος Εκτέλεσης

10′

Χρόνος Αναμονής

30′

Μερίδες

4 έως 6

Βαθμός Δυσκολίας

1

Αποφεύγω πολύ τα τηγανιτά -αν και ειλικρινά ψοφάω για την γεύση τους- για δύο λόγους: Ο 1ος  γιατί δεν είναι και ο καλύτερος τρόπος μαγειρέματος για τους γνωστούς, χιλιοειπωμένους λόγους και ο 2ος γιατί πραγματικά η κουζινά μου έπειτα το τηγάνισμα….δεν αναγνωρίζεται!!! Λάδια παντού…

Αυτός ο μεζές όμως που σας ετοίμασα….έρχεται να παρακάμψει όλο αυτόν τον σαματά..και να κάνει τα πράγματα πολύ πιο εύκολα. Όταν μιλάμε για τέτοιο μεζέ…χαλάλι!

Μέθοδος Εκτέλεσης

Διαδικασία

  • Κόβουμε τις άκρες από το κάθε κολοκυθάκι και τις πετάμε. Τρίβουμε τα κολοκυθάκια στο χοντρό μέρος του τρίφτη.
  • Τα τοποθετούμε σε ένα σουρωτήρι μαζί με αρκετό αλάτι (περίπου 1-2 κ.γ.), και ανακατεύουμε με τα χέρια μας. Αφήνουμε να στραγγίξουν για 20-25 λεπτά.
  • Στύβουμε τα τριμμένα κολοκυθάκια με τα χέρια μας ώστε να αποβάλλουν όσο νερό γίνεται. Τα προσθέτουμε σε ένα μέτριο ή μεγάλο μπολ.
  • Προσθέτουμε τα αυγά, το μαϊντανό, τον άνηθο, το δυόσμο, πιπέρι, και το αλεύρι.
  • Ανακατεύουμε καλά με ένα κουτάλι (ή ζυμώνουμε με τα χέρια μας). Βάζουμε τη φέτα θρυμματισμένη και τη «διπλώνουμε» μέσα στο μίγμα των κολοκυθιών. Προσέχουμε όσο γίνεται ώστε να μη διαλυθεί, θέλουμε να μείνουν κομματάκια μέσα στο μίγμα.
  • Βάζουμε το ελαιόλαδο σε ένα μεγάλο βαρύ τηγάνι και το τοποθετούμε σε μέτρια προς δυνατή φωτιά.
  • Μόλις το λάδι ζεσταθεί, πλάθουμε τηγανίτες από το μίγμα και τις τοποθετούμε στο τηγάνι. Κάθε τηγανιά χωράει περίπου 4-5 κολοκυθοκεφτέδες. Δεν βάζουμε πάρα πολλούς σε κάθε τηγανιά, γιατί θα πέσει η θερμοκρασία του λαδιού και δε θα τηγανιστούν σωστά.
  • Τηγανίζουμε για 3-4 λεπτά ανά πλευρά και τοποθετούμε σε χαρτί κουζίνας για λίγα λεπτά πριν τους σερβίρουμε, ώστε να απορροφηθούν τα λάδια.

Tips

1. Ο χυλός του μίγματος δεν είναι πολύ σφιχτός, οπότε οι τηγανίτες σας θα είναι κάπως χαλαρές όταν τις τοποθετείτε στο τηγάνι. Μη σας ανησυχεί αυτό, θα τηγανιστούν μια χαρά.

2. Γυρνάμε τους κολοκυθοκεφτέδες μόνο μία φορά στο τηγάνισμα. Μετά από 2 λεπτά τηγανίσματος, έχουμε το νου μας και σηκώνουμε προσεκτικά κάθε κολοκυθοκεφτέ για να δούμε αν είναι έτοιμος ώστε να τον γυρίσουμε.

3. Μπορείτε να προσθέσετε και παραπάνω αλεύρι αν θέλετε ένα πιο σφιχτό μίγμα, αλλά κατά τη γνώμη μου αυτό επηρεάζει τη γεύση και την υφή του τελικού αποτελέσματος και θα πρέπει να αποφεύγεται.

4. Μπορείτε να προσθέσετε και περισσότερη φέτα αν θέλετε

5. Είναι σημαντικό να χρησιμοποιήσετε ελαιόλαδο για το τηγάνισμα για να δώσετε επιπλέον γεύση στους κολοκυθοκεφτέδες. Χρησιμοποιήστε μέτρια προς δυνατή (και όχι δυνατή) φωτιά. Μην αφήσετε το λάδι να κάψει πολύ πριν τους προσθέσετε (να μην καπνίσει).

Συστατικά

Υλικά

  • 4 κ.σ. μαϊντανός ψιλοκομμένος
  • 4 κ.σ. άνηθος ψιλοκομμένος
  • 3/4 φλιτζ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 250ml ελαιόλαδο (για το τηγάνισμα)
  • αλάτι, πιπέρι

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *