Κλαφουτί με κεράσια

Γρήγορο χοιρινό κοντοσούβλι στο φούρνο
Ιούλιος 3, 2019
Caprese pizza της στιγμής
Ιούλιος 10, 2019

Το κλαφουτί (clafoutis) μας έρχεται κατευθείαν από την γαλλική εξοχή. Ακούγεται και λίγο kinky στα ελληνικά «θα σου κάνω ένα κλαφουτί..» αλλά μόνο κinky δεν είναι. Ένα υπέροχο και πολύ γρήγορο γλυκό που γίνεται κατά βάση με μαυροκέρασα. Μπορούμε να το φτιάξουμε και με όποιο φρούτο μας κάνει κέφι, όπως μήλο ή βερίκοκα, αλλά η αυθεντική γαλλική συνταγή εινα με κεράσια και εγώ θα σου δείξω την πιο εύκολη εκδοχή της.

Συστατικά

Υλικά

  • 600 γρ. κεράσια μαύρα
  • 130 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
  • 1 κ.σ. βούτυρο
  • 300 γρ. γάλα πλήρες
  • 3 αβγά
  • 120 γρ. ζάχαρη
  • 1/3 φλ τσ. ζάχαρη άχνη
  • 1/2 κ.γ. κανέλα τριμένη
  • λίγο αλάτι

Μέθοδος Εκτέλεσης

Διαδικασία

  • Πλένουμε τα κεράσια και βγάζουμε τα κουκούτσια με το ειδικό εργαλείο (αλλιώς με το περίβλημα ενός στυλού bic). Τα βάζουμε σε μεγάλο μπολ,  τα πασπαλίζουμε με τη μισή σχεδόν ζάχαρη και τα αφήνουμε να σταθούν 40′-1 ώρα μέχρι να βγάλουν τα ζουμιά τους και να γλυκάνουν.
  • Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180° C. Χτυπάμε τα αβγά μας. Σε μεγάλο μπολ κοσκινίζουμε το αλεύρι με ελάχιστο αλάτι και την κανέλα. Προσθέτουμε τα αβγά, το βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου (αλλιώς να το λιώσουμε) και την υπόλοιπη ζάχαρη. Ανακατεύουμε καλά με κουτάλι και προσθέτουμε λίγο-λίγο το γάλα, ανακατεύοντας, να γίνει μείγμα ομοιογενές.
  • Βουτυρώνουμε και αλευρώνουμε μιά φόρμα γιά τάρτες ή ένα πυρίμαχο στρογγυλό ταψάκι.
  • Τοποθετούμε ομοιόμορφα τα κεράσια και ρίχνουμε από πάνω το μείγμα της ζύμης.
  • Ψήνουμε γιά 35′-40′. Βγάζουμε από το φούρνο και όταν μισοκρυώσει πασπαλίζουμε την επιφάνεια με την ζάχαρη άχνη.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *