Κέικ με ελαιόλαδο, γιαούρτι και μανταρίνι

Γύρο με nuggets κοτόπουλου
6 Νοεμβρίου, 2018
Χωριάτικο χυλοπιτάκι με σιγομαγειρεμένη σάλτσα ντομάτας
9 Νοεμβρίου, 2018

Χρόνος Εκτέλεσης

10′

Χρόνος Αναμονής

50′

Μερίδες

4-6

Βαθμός Δυσκολίας

1

Υπόθεση κέικ. Γλυκά πολλά δεν φτιάχνω αλλά τα κέικ αλμυρά και γλυκά τα αγαπώ. Το συγκεκριμένο είναι από ελαιόλαδο, γιαούρτι, μανταρίνι και μοσχοκάρυδο. Ό,τι πάνω κάτω είχα στο σπίτι μου!!! 

Μέθοδος Εκτέλεσης

Διαδικασία

  • Προθερμαίνουμε τον φούρνο μας στους 180°C
  • Σε ένα μεγάλο μπολ ανακατεύουμε με το σύρμα χειρός το λάδι, τα αυγά, το μοσχακάρυδο, το γιαούρτι και το ξύσμα από τα μανταρίνια
  • Αφού έχει ομογενοποιηθεί το μείγμα προσθέτουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά και μια μαρίζ ανακατεύουμε καλά για να γίνει λείο
  • Βάζουμε το μείγμα μας σε φόρμα μακρόστενη που έχουμε βουτυρώσει και αλευρώσει καλά
  • Ψήνουμε το κέικ μας για 50 λεπτά περίπου. Μόλις βγει πασπαλίζουμε με άχνη ζάχαρη

Συστατικά

Υλικά

  • 150 γρ. γιαούρτι στραγγιστό
  • 180 γρ. ελαιόλαδο
  • ξύσμα από 2 μανταρίνια
  • 3 αυγά
  • 1 πρέζα μοσχοκάρυδο
  • 230 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
  • 180 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
  • 2 βανίλιες

Χρόνος Εκτέλεσης

20′

Χρόνος Αναμονής

8′

Μερίδες

4

Βαθμός Δυσκολίας

1

Η διαδικασία που ακολουθούμε για να μαγειρέψουμε αυτές τις υπέροχες τραγανές γαρίδες με τα σπαράγγια, φυσικά και στέκονται και μόνες τους ή συνοδευτικό σε άλλα πιάτα. Το πάντρεμα που έχω κάνει με τις πένες, μας δίνει μία μακαρονάδα που δεν έχει τίποτα μα τίποτα να φοβηθεί απέναντι σε όμοιές τις, που τις τρώμε σε πολύ καλά εστιατόρια και τις ακριβοπληρώνουμε. 

Μέθοδος Εκτέλεσης

Διαδικασία

  • Αρχικά κόβουμε και πετάμε 2 εκ. από τη βάση των σπαραγγιών. Στη συνέχεια, «ξεφλουδίζουμε» τα 4-5 εκ. της βάσης του στέλεχους που απομένει με το ειδικό εργαλείο (peeler) που χρησιμοποιούμε για το ξεφλούδισμα των καρότων ή των πατατών, για να απομακρύνουμε τις ενοχλητικές ίνες. Κατά το καθάρισμα, φροντίζουμε να αφήσουμε ανέπαφες τις ευαίσθητες κορυφές.
  • Κόβουμε τις κορυφές προσεχτικά τις αφήνουμε στην άκρη και με έναν μαγειρικό σπάγγο δένουμε τα κοτσάνια των σπαραγγιών και τα χρησιμοποιούμε για την βράση της πένας
  • Σε μια κατσαρόλα με μπόλικο αλατισμένο νερό ρίχνουμε τις πένες και τα σπαράγγια που έχουμε δέσει με μαγειρικό σπάγγο. Βράζουμε σύμφωνα με τις οδηγίες του κατασκευαστή και φροντίζουμε να αποσύρουμε από το νερό τις πένες 2 λεπτά νωρίτερα από την αναγραφόμενη.
  • Μέχρι να γίνουν τα μακαρόνια μας, σε ένα βαθύ τηγάνι ή γουόκ, κόβουμε τα κρεμμύδια σε φέτες και τσιγαρίζουμε σε χαμηλή φωτιά έως ότου πάρουν ένα χρυσαφί χρώμα. Βάζουμε και την σκελίδα σκόρδο για να μυρίσει το λάδι μας.
  • Έπειτα ρίχνουμε τα σπαράγγια, τις γαρίδες  και το φύλλο δάφνης και ανακατεύουμε το γοούκ διαρκώς. Θέλουμε απλά οι γαρίδες να πάρουν ωραίο ροδαλί χρώμα. Σχεδόν 7 λεπτά. Αλάτι και πιπέρι κατά προτίμηση
  • Λίγο πριν γίνουν οι γαρίδες μας, σβήνουμε με το χυμό από λάιμ (Προτιμήστε λάιμ αντί για λεμόνι γιατί αφήνει μια υπέροχη γλυκάδα)
  • Μέχρι να τελειώσει και αυτή η διαδικασία θα έχουν γίνει και τα μακαρόνια. Δεν σουρώνουμε αλλά απευθείας με μια τρυπητή κουτάλα βάζουμε τις πένες μας μέσα στο γοούκ με τις γαρίδες για να δέσει η σάλτσα. (Τα σπαράγγια στη κατσαρόλα δεν τα χρειαζόμαστε άλλο)
  • Τέλος ρίχνουμε και την κρέμα γάλακτος και ανακατεύουμε. Αν δούμε πως οι πένες μας στεγνώνουν ρίχνουμε λίγο ζωμό από τα μακαρόνια που βράσαμε
  • Μπόλικο φρεσκοτριμμένο πιπέρι για σερβίρισμα.

Συστατικά

Υλικά

  • 500γρ πένες
  • 20 γαρίδες καθαρισμένες (και καταψυγμένες)
  • 10-15 σπαράγγια τις κορυφές τους (τα κοτσάνια θα τα χρησιμοποιήσουμε για να βράσουμε τα μακαρόνια)
  • 1 κρεμμύδι
  • 1 σκ. σκόρδο
  • 3κ.σ. ελαιόλαδο
  • χυμό από 1 λάιμ (ή λεμόνι)
  • 2κ.σ. κρέμα γάλακτος
  • 1 φύλλο δάφνης
  • αλάτι
  • μπόλικο φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *