Κεφτεδάκια με δυόσμο και άνηθο

Πρωινό με γάλα καρύδας, βρώμη και φρούτα
Μάιος 2, 2018
Πένες ολικής άλεσης με σάλτσα ντομάτας
Μάιος 3, 2018

Χρόνος Εκτέλεσης

10′

Χρόνος Αναμονής

2 ώρες

Μερίδες

4-6

Βαθμός Δυσκολίας

1

Έχουμε διαβάσει και εκτελέσει άπειρες συνταγές για το κεφτεδάκι. Με ούζο, με κονιάκ, με γιαούρτι…χίλια δυο. Σου δίνω την παραδοσιακή συνταγή…αυτόν τον κεφτέ της «γιαγιάς» που ποτέ δε κάνει λάθος. Το έχω σερβίρει τύπου finger food…αλλά η αλητεία του παραδοσιακού κεφτέ παραμένει.

Μέθοδος Εκτέλεσης

Διαδικασία

 

  • Σε ένα μπολ ενώνουμε όλα τα υλικά για τα κεφτεδάκια και τα ζυμώνουμε πολύ καλά. Το μυστικό για τον τέλειο κεφτέ βρίσκεται στο ζύμωμα…πρέπει να είναι τόσο καλό ώστε στο τέλος το κρέας να είναι ίνες.
  • Το μείγμα πρέπει να έχει υγρασία έτσι ώστε τα κεφτεδάκια μας να γίνουν αφράτα στο τηγάνισμα. Κατά προτίμηση αφήνουμε το μείγμα στο ψυγείο για ένα βράδυ ή για 1-2 ώρες τουλάχιστον.
  • Την επόμενη πλάθουμε μικρά κεφτεδάκια και τα αλευρώνουμε. Τινάζουμε το κεφτέ και αφήνουμε όσο αλεύρι χρειάζεται.
  • Τηγανίζουμε σε ένα βαθύ τηγάνι ή κατσαρολίτσα που έχουμε βάλει πολύ λάδι (πάνω από 3 εκ. σε βάθος) το οποίο έχουμε φέρει στους 180ο C σε μέτρια φωτιά
  • Τηγανίζουμε λίγα λίγα κεφτεδάκια ώστε να μην πέσει η θερμοκρασία του λαδιού. Έτσι δεν απορροφούν πολύ λάδι.
  • Όταν πάρουν ωραίο χρυσοκάστανο χρώμα αφαιρούμε από το τηγάνι και τα βάζουμε σε μια πιατέλα με απορροφητικό χαρτί για να στραγγίξουν από το επιπλέον λάδι.

Σερβίρουμε με ολικής άλεσης πίτα «καψαλιασμένη» στη τοστιέρα ή στο grill χωρίς λάδι και barbeque sauce

Συστατικά

Υλικά

  • 500 γρ. κιμάς μοσχαρίσιος (άπαχος κατά προτίμηση)
  • 300 γρ. κιμάς χοιρινός
  • 1 κρεμμύδι  ψιλοκομμένο
  • 5 φέτες ψωμί του τοστ μπαγιάτικες μουλιασμένες σε νερό και καλά στιμμένες
  • 2 αυγά, ελαφρά χτυπημένα
  • λίγο άνηθο ψιλοκομμένο
  • 4 κ.σ. φρέσκο δυόσμο ψιλοκομμένο
  • 2 κ.σ λάδι
  • 1 κ.γ. αλάτι
  • 1 κ.γ. πιπέρι
  • 1 κ.γ ρίγανη

1 Comment

  1. […] προηγούμενη συνταγή είχαμε φτιάξει finger food με υπέροχα κεφτεδάκια. Εμένα όμως, μου έμεινε κιμμάς φτιαγμένος, με όλα τα […]

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *