Καρμπονάρα (5 υλικά)

Cocktail Μαργαρίτα
Μάιος 29, 2018
Μπανάνα bread
Ιούνιος 2, 2018

Χρόνος Εκτέλεσης

10′

Χρόνος Αναμονής

10′

Μερίδες

4

Βαθμός Δυσκολίας

1

Έχω δει άπειρες συνταγές για αυτή την μακαρονάδα…και ήταν πολλές φορές αιτία να τσακωθώ για τον τρόπο που πρέπει να την φτιάχνουμε και να την γευόμαστε. Η καρμπονάρα ούτε πολλά συστατικά θέλει, ούτε να τρέχουν οι κρέμες γάλακτος και να γίνεται «στούκας», ούτε υπερβολικά τυριά και αλλαντικά. Η καρμπονάρα φτιάχνεται με κρόκους αυγών , η σάλτσα της είναι ντελικάτη και σερβίρεται αμέσως!

Μέθοδος Εκτέλεσης

Διαδικασία

  • Σε μία κατσαρόλα με αλατισμένο νερό και τον κύβο, βράζουμε το σπαγγέτι μας σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας.
  • Σε ένα μεγάλο μπολ βάζουμε τους κρόκους, την κρέμα γάλακτος και ανακατεύουμε με το σύρμα.
  • Προσθέτουμε 150 ml από το νερό που βράζουν τα μακαρόνια, την παρμεζάνα, φρεσκοτριμμένο πιπέρι και ανακατεύουμε
  • Σουρώνουμε το σπαγγέτι μας και ανακατεύουμε. Είναι σημαντικό να έχουμε τα μακαρόνια ζεστά όταν τα ανακατέψουμε με τη σάλτσα. Με αυτόν τον τρόπο θα ψηθούν οι κρόκοι.
  • Ρίχνουμε τα ζεστά μακαρόνια μέσα στη σάλτσα με τους κρόκους και ανακατεύουμε καλά.
  • Σερβίρουμε με flakes παρμεζάνας, φρεσκοτριμμένο πιπέρι και ελαιόλαδο.

TIPS

  • Σερβίρουμε αμέσως την καρμπονάρα μας.
  • Προσέχουμε τα μακαρόνια μας να είναι al dente γιατί βοηθάει και στην πέψη αλλά είναι και πιο νόστιμα

Συστατικά

Υλικά

  • 500 γρ. σπαγγέτι
  • 1 κύβο λαχανικών
  • 5 κρόκους αυγών
  • 100 ml κρέμα γάλακτος (light)
  • 100 γρ.παρμεζάνα τριμμένη
  • αλάτι

Για το σερβίρισμα 

  • 1 κ.γ. ελαιόλαδο
  • φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • flakes παρμεζάνας

2 Comments

  1. Ο/Η Στελινα λέει:

    Πωπωπωπω

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *