Kao Phad: Το Ταϋλανδέζικο τηγανιτό ρύζι

Φωλίτσες γεμιστές
Απρίλιος 26, 2019
Πένες με φρέσκια σάλτσα πιπεριάς & καπνιστή γαλοπούλα
Μάιος 8, 2019

Χρόνος Εκτέλεσης

20′

Χρόνος Αναμονής

8′

Μερίδες

4

Βαθμός Δυσκολίας

1

Ένας από τους αγαπημένους μου τρόπους να μαγειρεύω το ρύζι μου. Γενικά αν και είμαι λάτρης της μεσογειακής κουζίνας, η ταϋλανδέζικη είναι από εκείνες που εκτιμώ πολύ! Αυτό το τηγανιτό ρύζι που συνήθως γίνεται με γαρίδες είναι με διαφορά ένα από τα αγαπημένα μου πιάτα. Σήμερα θα σας το φτιάξω με πολύ απλά υλικά, μόνο με λαχανικά, πράγματα που έχεις πάντοτε στο ψυγείο σου. Βέβαια, για να φτιάξεις ένα σωστό thai φαγητό θα πρέπει να έχεις τις απαραίτητες sauce…που μπορείς πλέον να τις βρεις σε οποιοδήποτε μεγάλο super market

Συστατικά

Υλικά

  • 400gr. ρύζι μακρίκοκο
  • 1 μεγάλο κρεμμύδι ξερό
  • 2 κρεμμύδια χλωρά
  • 2 σκελίδες σκόρδο
  • 8-10 ντοματίνια
  • 2 αυγά
  • 1 κ.σ. ζάχαρη
  • 2 χούφτες σπανάκι χλωρό
  • 1-2 κ.σ. soya sauce
  • 2 κ.σ. thai pad sauce (γλυκόξινη ταϋλανδέζικη sauce)
  • αλάτι-πιπέρι
  • πάπρικα γλυκιά

Μέθοδος Εκτέλεσης

Διαδικασία

  • Πλένουμε το ρύζι καλά σε σουρωτήρι και το βράζουμε να είναι σπειρωτό. Μόλις είναι έτοιμο το αφήνουμε να κρυώσει κάλα
  • Σε ένα γουόκ βάζουμε λίγο ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά και ρίχνουμε το σκόρδο ψιλοκομμένο να ξανθίνει. Ρίχνουμε το μισό ρύζι και λίγη πάπρικα και ανακατεύουμε
  • Ρίχνουμε τα ντοματίνια και ανακατεύουμε να ξεκινήσουν να βγάζουν τα υγρά τους.
  • Μόλις λίγο μαραθούν, σπάμε τα δύο αυγά μέσα στο γουόκ. Με γρήγορες κινήσεις ανακατεύουμε τα αυγά με το ρύζι. Ρίχνουμε το ξερό κρεμμύδι κομμένο σε φετούλες και το υπόλοιπο ρύζι.  Βάζουμε πιπέρι και αλάτι.
  • Έπειτα βάζουμε τις sauces και την soya και την thai pad, τη ζάχαρη και ανακατεύουμε καλά.
  • Τέλος ρίχνουμε το κρεμμύδι το χλωρό και το σπανάκι. Αφήνουμε δυο λεπτά να μαραθεί λίγο το σπανάκι, ανακατεύουμε και σερβίρουμε

*Χρειάζεται αρκετή ταχύτητα στη κουζίνα γιατί το μαγείρεμα είναι πάρα πολύ γρήγορο. Σερβίρουμε ζεστό με μπόλικο πιπέρι

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *