Καλαμαράκια στον φούρνο με σπιτική σάλτσα ντομάτας

Ζουμερό μπιφτέκι στο γκριλ
Αύγουστος 7, 2019
Σκορδάτο υγιεινό ψητό κοτόπουλο
Αύγουστος 16, 2019

Φτιάχνω πολύ συχνά καλαμαράκι στο σπίτι μου και γιατί το αγαπώ πολύ και μπορώ να το μαγειρεύω με πάρα πολλούς τρόπους αλλά και γιατί είναι ένα φαγάκι που ετοιμάζεται σε μισή ώρα..και αυτό από μόνο του είναι πολύτιμο. Σήμερα σας δείχνω μία πολύ γρήγορη, πεντανόστιμη συνταγή για καλαμαράκι στον φούρνο με σπιτική σάλτσα ντομάτας. Έτοιμη σε μισή ώρα με υλικά που πάντοτε έχουμε στο σπίτι μας

Συστατικά

Υλικά

  • 850γρ καλαμαράκι κατεψυγμένο καθαρισμένο (εννοείται μπορείται και φρεσκό)
  • 2 ντομάτες φρέσκες τριμμένες
  • 2 κρεμμύδια μεγάλα ξερά ψιλοκομμένα
  • 2 σκελίδες σκόρδο
  • 2 κ.σ. ξύδι βαλσάμικο
  • 1 κ.σ. ζάχαρη
  • ρίγανη
  • θυμάρι ξερό
  • δυόσμος τα φύλλα του ψιλοκομμένα
  • αλάτι-πιπέρι

Μέθοδος Εκτέλεσης

Διαδικασία

  • Σε ένα σουρωτήρι βάζουμε τα καλαμαράκια και με μπόλικο τρεχούμενο νερό ξεπαγώνουμε και πλένουμε καλά τα καλαμάρια μας. Τα αφήνουμε να στραγγίψουν
  • Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180ºC στον αέρα
  • Σε ένα τηγανάκι βάζουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο να τσιγαριστούν. Μόλις ροδίσουν βάζουμε την ντομάτα τριμμένη και τον δυόσμο. Μόλις πάρουν μία βράση σβήνουμε με το ξύδι βαλσάμικο και ρίχνουμε και την ζάχαρη, θυμάρι, ρίγανη, αλάτι και πιπέρι.
  • Εάν δεν έχει πολύ νεράκι βάζουμε ελάχιστο, χαμηλώνουμε την φωτιά και αφήνουμε να γλυκάνει για 10′ με 15′
  • Μεταφέρουμε την σαλτσούλα σε ένα μικρό πυρέξ, βάζουμε και τα καλαμαράκια μας και ανακατεύουμε να παέι παντού η σάλτσα. Χαμηλώνουμε λίγο την φωτιά του φούρνου και μαγειρέυουμε για άλλα 10′ με 15′. Θέλουμε το καλαμάρι μας να είναι μαστιχωτό και ζουμερό
  • Συνοδεύουμε με πουρέ πατάτας, ρύζι ή ότι άλλο θέλουμε. Είναι επίσης και ένας πολύ ωραίος μεζές για κρασάκι

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *