Η Μακαρονόπιτα της Μαρίας

Μακαρονοσαλάτα με σνίτσελ κοτόπουλου & σως γιαουρτιού
2 Απριλίου, 2020
14 Απριλίου, 2020

Χρόνος Εκτέλεσης

5′

Χρόνος Αναμονής

45′

Μερίδες

4

Βαθμός Δυσκολίας

1

Σήμερα σου δείχνω την απίστευτη Μακαρονόπιτα της φίλης μου της Μαρίας. Είναι ίσως από τις πιο νόστιμες, τις πιο ελαφριές και ντελικάτες που έχω δοκιμάσει. Δεν έχει ίχνος βουτύρου ή λαδιού και αυτό την κάνει πραγματικά healthy. Το καλύτερο δεν στο είπα…γίνονται όλα σε ένα ταψί, δεν λερώνεις τίποτε άλλο και αν ρωτάς για τα μακαρόνια δεν χρειάζονται καν (προ)βράσιμο.

Συστατικά

Υλικά

  • 250 γρ. μακαρόνι σέλινο
  • 1ltr γάλα φρέσκο
  • 250 γρ. φέτα
  • 100 γρ. τυρί κίτρινο (ότι έχεις στο ψυγείο και αν έχεις)
  • αλάτι-πιπέρι
  • 2 αυγά χτυπημένα
  • λίγο τριμμένο μοσχοκάρυδο
  • 15 ντοματίνια για την κορυφή κομμένα στη μέση

Μέθοδος Εκτέλεσης

Διαδικασία

Η συνταγή είναι για μεσαίου μεγέθους στρογγυλό ταψί. Αν βάλετε το μεγάλο απλά διπλασιάζετε τις δόσεις σε όλα

  • Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180 στον αέρα
  • Βουτυρώνουμε ένα στρογγυλό ταψί και βάζουμε τα μακαρόνια (άβραστα), το γάλα, τα τυριά, αλάτι, πιπέρι, μοσχοκάρυδο και τα αυγά χτυπημένα και ανακατεύουμε να αναμειχθούν όλα τα υλικά. Αν δεν θέλουμε να λερώσουμε ούτε ένα μπολάκι για τα αυγά τα ρίχνουμε μέσα και τα διαλύουμε ανακατεύοντας όλα τα υλικά μαζί
  • Τέλος βάζουμε από πάνω τα τοματίνια μας κομμένα στη μέση και μπόλικο φρεσκοτριμμένο πιπέρι.
  • Ψήνουμε για 45-50 λεπτά σχεδόν ή μέχρι να έχουν γίνει τα μακαρόνια μας

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *