Γρήγορο χοιρινό κοντοσούβλι στο φούρνο

Ραγού μοσχάρι με γκόγκλιες
Ιούνιος 28, 2019
Κλαφουτί με κεράσια
Ιούλιος 5, 2019

Και παρόλο που σοαυ φαίνεται ένα φαγητό μπελαλίδικο και όμως είναι ένα φαγητό τρομερά γρήγορο και πανεύκολο. Και από νοστιμιά; Από τα πιο νόστιμα χοιρινά που έχεις φάει. Συνήθως το συνοδεύω με φρέσκια πατάτα τηγανιτή και κρύα μπύρα. Εσύ;

Συστατικά

Υλικά

  • 1 κιλό λαιμό χοιρινό χωρίς κόκκαλο
  • πάπρικα γλυκιά
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • 2 σκ. σκόρδο
  • 1 κρεμμύδι ξερό
  • 1 πράσινη πιπεριά
  • 1 μεγάλη ντομάτα
  • 1 κ.σ. ξερή ρίγανη
  • ελαιόλαδο
  • 50 γρ. ξίδι βαλσάμικο

Μέθοδος Εκτέλεσης

Διαδικασία

  • Προθερμαίνουμε τον φούρνοσ τους 180°C στον αέρα
  • Σε ένα μπολ βάζουμε τα κομμάτια κρέας περιχύνουμε με το ξύδι βαλσμάμικο και βάζουμε και όλα τα μπαχαρικά μαζί με το σκορδάκι πολύ ψιλοκομμένο
  • Κάνουμε ελαφρύ μασάζ στο κρέας για περίπου 5 λεπτά
  • Κόβουμε τα λαχανικά μας σε ροδέλες. Περνάμε στα ξυλάκια το κρέας εναλλάξ με τα λαχανικά
  • Παίρνουμε ένα μικρό και στενό ταψάκι και τοποθετούμε το κοντοσούβλι κατά το πλάτος του ταψιού στα τ0ιχώματα για να είναι το σουβλάκι όρθιο. Περιχύνουμε με ελαιόλαδο το κρέας και το απλώνουμε παντού στο κρέας
  • Σκεπάζουμε με αλουμινόχαρτο και ψήνουμε για 50′. Έπειτα ξεσκεπάζουμε και ψήνουμε για άλλα 15 λεπτά γυρνώντας καμιά φορά τα σουβλάκια για να πάρουν χρώμα από όλες τις μεριές
  • Σερβίρουμε με φρέσκες πατάτες τηγανιτές

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *