Γρήγορη σπιτική πίτσα χωρίς φούσκωμα

Vegan γιουβέτσι με κοφτό μακαρόνι
Ιανουάριος 30, 2019
Φιλέτο κοτόπουλο στο φούρνο με ντοματούλα & σχοινόπρασο
Φεβρουάριος 6, 2019

Χρόνος Εκτέλεσης

25′

Χρόνος Αναμονής

20′

Μερίδες

4

Βαθμός Δυσκολίας

1

Είναι από τα αγαπημένα μας comfort foods που όμως τις περισσότερες φορές δεν το τολμάμε με δική μας ζύμη, γιατί βαριόμαστε να περιμένουμε να φουσκώσει το ζυμάρι μία και μιάμιση ώρα. Εγώ όμως σου έχω την τέλεια συνταγή για ζύμη, που δεν χρειάζεται να περιμένεις καθόλου και γίνεται πεντανόστιμη!!

Μέθοδος Εκτέλεσης

Διαδικασία

  • Προθερμάινουμε τον φούρνο μας στους 180˚C στον αέρα
  • Σε ένα μπολ μεγάλο αναμειγνύουμε το αλεύρι, το σιμιγδάλι, τη ζάχαρη και το αλάτι
  • Σε μία κανάτα βάζουμε το νερό, το λάδι και τη μαγιά, ανακατεύουμε και αφήνουμε λίγο την μαγιά να ενεργοποιηθεί
  • Ρίχνουμε τα υγρά στο μπολ με το αλεύρι και πλάθουμε μία ελαστική ζύμη. Εάν μας κολλάει στο χέρι βάζουμε λίγο σιμιγδάλι
  • Κόβουμε την ζύμη μας σε δύο ίσες μπαλίτσες και αφήνουμε να ξεκουραστεί η ζύμη ΜΟΝΟ για 15′
  • Πασπαλίζουμε το πάγκο εργασίας με σιμιγδάλι και με τον πλάστη ανοίγουμε τη ζύμη μας 2εκ.
  • Πασπάλίζουμε λίγο με ελαιόλαδο και βάζουμε από πάνω την γέμιση. Πρώτα το τυρί τριμμένο, ντοματίνια, κρεμμύδια, ελιές και φετούλα από πανω τριμμένη. Ρίγανη και πιπέρι από πάνω και είναι έτοιμη για φούρνο.
  • Ψήνουμε για 20΄σχεδόν ή μέχρι να δούμε την πίτσα μας να ροδίζει

Συστατικά

Υλικά

  • 400γρ. αλεύρι μαλακό (για πίτσες)
  • 100γρ. σιμιγδάλι ψιλό
  • 1 κ.σ. αλάτι
  • 1 κ.σ. πιπέρι
  • 1 φακελάκι ξερή μαγιά
  • 280 γρ. νερό χλιαρό
  • 3 κ.γ. ελαιόλαδο

Topping:

  • τυρί τριμμένο
  • ελιές γεμιστές με πιπεριά
  • 15 ντοματίνια κομμένα στη μέση
  • 1/2 κρεμμύδι ξερό κομμένο σε λεπτές φετούλες
  • λίγη φέτα τριμμένη
  • 1 κ.γ. ρίγανη

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *