Γίγαντες μελωμένοι με ανοιχτό χωριάτικο λουκάνικο

Swedish Meatball Pasta
Νοέμβριος 24, 2019
Μινεστρόνε σούπα με ξεροψημένο λουκάνικο
Δεκέμβριος 6, 2019

Η διαδικασία που ακολουθούμε για να μαγειρέψουμε αυτές τις υπέροχες τραγανές γαρίδες με τα σπαράγγια, φυσικά και στέκονται και μόνες τους ή συνοδευτικό σε άλλα πιάτα. Το πάντρεμα που έχω κάνει με τις πένες, μας δίνει μία μακαρονάδα που δεν έχει τίποτα μα τίποτα να φοβηθεί απέναντι σε όμοιές τις, που τις τρώμε σε πολύ καλά εστιατόρια και τις ακριβοπληρώνουμε. 

Συστατικά

Υλικά

  • 500γρ γίγαντες
  • 3 μεσαία λουκάνικα λουκάνικα
  • 1 ματσάκι μαϊντανό
  • 1 βαζάκι ντομάτα κονκασέ
  • 1 κ.γ. ζάχαρη
  • 4-5 καρότα
  • 2 πράσα
  • ελαιόλαδο
  • 1 κρεμμύδι μεσαίο ξερό
  • 1 κύβο λαχανικών
  • αλάτι-πιπέρι

Μέθοδος Εκτέλεσης

Διαδικασία

  • Βάζουμε από το προηγούμενο βράδυ σε μία κατσαρόλα με άφθονο νερό και 1 κ.γ. μαγειρική σόδα να φουσκώσουν. Την επόμενη μέρα στραγγίζουμε
  • Σε μια κατσαρόλα με 1 λίτρο νερό βράζουμε τους γίγαντες για 40 έως 50 λεπτά να μαλακώσουν. Ξαφρίζουμε όποτε χρειαστεί. Μόλις μαλακώσουν στραγγίζουμε και αφήνουμε στην άκρη
  • Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180 στον αέρα
  • Σε ένα βαθύ τηγάνι βάζουμε ελαίολαδο και τσιγαρίζουμε τα πράσα που τα έχουμε κόψει σε λεπτές φετούλες, τα καρότα σε φέτες  και το κρεμμύδι ψιλοκομμένο. Ρίχνουμε και τη ζάχαρη να καραμελώσουν. Μόλις μαλακώσουν ξεφλουδίζουμε το λουκάνικο από την μεμβράνη του και κόβουμε τα κόβουμε σε μικρά κομματάκια. Βάζουμε και αυτά στο τηγάνι να τσιγαριστούν και να καραμελώσουν. Σβήνουμε με το κρασί. Μόλις εξατμιστεί ρίχνουμε την ντομάτα, τον κύβο, αλάτι και πιπέρι όσο χρειάζεται. Αφήνουμε να πάρουν μία βράση σε χαμηλή φωτιά. Αν χρειαστεί προσθέτουμε λίγο νεράκι
  • Σε ένα μεγάλο ταψί βάζουμε τους γίγαντες και ραντίζουμε από πάνω με ελαιόλαδο. Περιχύνουμε από πάνω την σάλτσα που φτιάξαμε, ανακατεύουμε το φαγητό, προσθέτουμε ελαιόλαδο (σχεδόν 2 κ.σ) και τσεκάρουμε αν επαρκούν τα υγρά μας για το φαγητό, αλλιώς προσθέτουμε λίγο ακόμα.
  • Σκεπάζουμε με αλουμινόχαρτο και ψήνουμε στον προθερμασμένο φούρνο μας για περίπου 40 λεπτά. Βγάζουμε το αλουμινόχαρτο έπειτα και ψήνουμε για άλλα 5 με 10 λεπτά περίπου. Σε  αυτό το σημείο ψιλοκόβουμε και τον μαϊντανό και τον ρίχνουμε μέσα.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *