Γεμιστές γλυκοπατάτες με κατσικίσιο τυρί Κοφινάκι Βαλμά

Νιόκι Μπολονέζ με πράσα
12 Δεκεμβρίου, 2019
Christmas Cracks
16 Δεκεμβρίου, 2019

Σας έχω πει πολλές φορές πως η πρώτη ύλη είναι αυτή που μετράει σε κάθε συνταγή. Όσο και καλός μάγειρας να είσαι όταν το προϊόν σου δεν είναι αυτό που πρέπει, τότε η συνταγή σου δεν θα έχει επιτυχία. Το μαγικό συστατικό στην συγκεκριμένη συνταγή είναι το απίθανο ντελικάτο και πικάντικο τυρί της εταιρείας Κοφινάκι Βαλμά. Αναδεικνύει με τον καλύτερο τρόπο την γεύση της γλυκοπατάτας μας και δένει απόλυτα τις υπόλοιπες γεύσεις, το ρόδι, το τραγανό μπέικον και το σχοινόπρασο. Σας αφήνω και παρακάτω το βίντεο με την συνταγή για να την δείτε βήμα-βήμα

Συστατικά

Υλικά

  • 4 γλυκοπατάτες
  • 350 γρ. , κατσικίσιο τυρί Κοφινάκι Βαλμά σπασμένο σε κομμάτια
  • 6 φέτες μπέικον
  • 1 ρόδι
  • 5 κλ. σχοινόπρασο, ψιλοκομμένο
  • βούτυρο, σε 6 κυβάκια
  • αλάτι-πιπέρι

Μέθοδος Εκτέλεσης

Διαδικασία

  • Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180 C στον αέρα.
  • Με ένα πιρούνι τρυπάμε τις γλυκοπατάτες έτσι ώστε όταν ψηθούν να φύγει η περιττή υγρασία τους.
  • Τις τυλίγουμε με ένα αλουμινόχαρτο και τις βάζουμε σε ένα ταψί να ψηθούν για περίπου 50 λεπτά στον φούρνο, μέχρι να μαλακώσουν τελείως. Η ώρα ψησίματος εξαρτάται από το μέγεθος τους.
  • Σε ένα μικρό τηγανάκι βάζουμε 1 κομματάκι βούτυρο και τσιγαρίζουμε το μπέικον να ροδίσει. Μόλις είναι έτοιμο το αποσύρουμε το αφήνουμε να κρυώσει και το κόβουμε σε μικρά κομματάκια
  • Όταν μαλακώσουν οι γλυκοπατάτες τις αφαιρούμε από τον φούρνο. Ανοίγουμε τα αλουμινόχαρτα, τις κόβουμε με προσοχή στη μέση κατά μήκος. Με ένα πιρούνι βγάζουμε τη σάρκα τους και τη μεταφέρουμε σε ένα μπολ. Κρατάμε το εξωτερικό κομμάτι της γλυκοπατάτας γιατί θα τις ξαναγεμίσουμε στη συνέχεια με τη γέμιση μας.
  • Προσθέτουμε στο μπολ το κατσικίσιο τυρί Κοφινάκι Βαλμά, το μπέικον ψιλοκομμένο, σχοινόπρασο, τους σπόρους από το ρόδι, αλάτι, πιπέρι και το σχοινόπρασο. Ανακατεύουμε καλά και μεταφέρουμε τη γέμιση του μπολ πίσω στις γλυκοπατάτες που κρατήσαμε.
  • Βάζουμε έναν μικρό κύβο βούτυρο πάνω από την κάθε γλυκοπατάτα και σερβίρουμε.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *