Γαρίδες σκορδάτες με μέλι & κινόα

Αλμυρό κέικ με φέτα
16 Φεβρουαρίου, 2020
Πίτα με μπιφτέκι κοτόπουλο, τουρσί και σως γιαουρτιού
24 Φεβρουαρίου, 2020

Έχεις καθυστερήσει να ξυπνήσεις και να ετοιμάσεις το ταπεράκι για το γραφείο και εννοείται πως έχεις το λιγότερο από μισή ώρα στη διάθεσή σου για να ετοιμάσεις κάτι γρήγορο, εύκολο, υγιεινό και πεντανόστιμο. Σου χω την λύση, γαριδούλες σκορδάτες μελωμένες μαζί με κινόα. 

Συστατικά

Υλικά

  • 150 gr. κινόα
  • 500 γρ. κατεψυγμένη γαρίδα ολόκληρη
  • 2 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 1 κ.σ. μέλι
  • 1 σφηνάκι ούζο
  • 5 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
  • 1 κύβο μανιταριών
  • 1 χούφτα σχοινόπρασο ψιλοκομμένο
  • φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • 1κ.γ. πάπρικα γλυκιά
  • λίγο αλάτι (προαιρετικά)

Μέθοδος Εκτέλεσης

Διαδικασία

  • Ξεπλένουμε καλά την κινόα και την βράζουμε σε ζωμό μανιταριών για 15 λεπτά
  • Μέχρι να γίνει η κινόα μας, σε ένα τηγάνι βάζουμε το ελαιόλαδο να κάψει και ρίχνουμε τις σκελίδες σκόρδου να αρωματίσουν το λάδι μας. στη συνέχεια ρίχνουμε τις γαρίδες μας, το πιπέρι, την πάπρικα και σοτάρουμε καλά 3-4 λεπτά να πάρουν ωραίο χρυσαφί χρώμα
  • Σβήνουμε με το ούζο και αφήνουμε να εξατμιστεί. Χαμηλώνουμε την φωτιά μας. Προσθέτουμε και το μέλι και αφήνουμε να μαγειρευτεί η γαρίδα για άλλα 3 με 4 λεπτά
  • Στο σημείο αυτό σουρώνουμε την κινόα μας και την προσθέτουμε μέσα στο τηγάνι με την γαρίδα. Ανακατεύουμε και αφήνουμε για δύο λεπτά σε σιγανή φωτιά όλα τα υλικά να δέσουν. Γαρνίρουμε με ψιλοκομμένο σχοινόπρασο

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *