Φιλέτο κοτόπουλο στο φούρνο με ντοματούλα & σχοινόπρασο

Γρήγορη σπιτική πίτσα χωρίς φούσκωμα
Φεβρουάριος 1, 2019
Ρύζι μπασμάτι
Φεβρουάριος 6, 2019

Χρόνος Εκτέλεσης

10′

Χρόνος Αναμονής

40′

Μερίδες

4

Βαθμός Δυσκολίας

1

Ένας υπέροχος και υγιεινός τρόπος να μαγειρεύεις το κοτόπουλό σου. Ζουμερό και απίστευτα γευστικό μεα δυο πολύ απλά βήματα.

Μέθοδος Εκτέλεσης

Διαδικασία

  • Προθερμαίνουμε τον φούρνο μας στους 180˚C στον αέρα
  • Ψιλοκόβουμε σε καρέ την ντομάτα, το κρεμμύδι, τον δυόσμο και το σχοινόπρασο και τα ανακατεύουμε σε ένα μπολάκι μαζί με 1κ.γλ. ελαιόλαδο
  • Βάζουμε τα φιλετάκια του κοτόπουλο σε ένα πυρέξ το ένα δίπλα σε άλλο. Πασπαλίζουμε με μπόλικο αλάτι, πιπέρι, πάπρικα γλυκιά και κάνουμε ελαφρύ μασάζ στην σάρκα του να πάει παντού. Ραντίζουμε με ελαιόλαδο
  • Πάνω από κάθε φιλέτο βάζουμε μια κουταλιά από το μείγμα των λαχανικών. Αλατοπιπερώνουμε ξανά, σκεπάζουμε με αλουμινόχαρτο και ψήνουμε στον αέρα για 20′ με 30′. Έπειτα βγάζουμε το αλουμινόχαρτο, πασπαλίσουμε με την φέτα και ψήνουμε για άλλα 1ο’ με 15′ μέχρι να ροδίσει το κοτόπουλό μας
  • Στο μεσοδιάστημα φτιάχνουμε και το ρύζι μπασμάτι μας. Δες την ωραιότερη συνταγή για ρύζι μπασμάτι ΕΔΩ

Συστατικά

Υλικά

  • 650γρ. φιλέτο μπούτι κοτόπουλο (1 συσκευασία νωπό με φυτικές τροφές)
  • 1 ντομάτα κομμένη καρέ
  • 1 κρεμμύδι ξερό ψιλοκομμένο καρέ
  • 1/2 ματσάκι σχοινόπρασο ψιλοκομμένο
  • 5 φύλλα δυόσμου
  • φέτα τριμμένη
  • αλάτι-πιπέρι-πάπρικα γλυκιά
  • ελαιόλαδο
  • 400γρ. ρύζι μπασμάτι

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *