Εύκολο cheesecake με σπιτική μαρμελάδα φράουλα

Caprese pizza της στιγμής
Ιούλιος 10, 2019
Βάφλα με μερέντα και μούρα
Ιούλιος 29, 2019

Μου έχει μείνει λίγο από τη σπιτική μαρμελάδα φράουλα που φτιάξαμε λίγο καιρό πριν και για να μην πάει χαμένη, ποιος είναι ο πιο τέλειος τρόπος να την αξιοποιήσω; Φυσικά ένα γρήγορο και εύκολο cheesecake που θα σας δείξω ευθύς αμέσως. Εννοείται πως στη θέση της φράουλας βάζεις ότι μαρμελάδα σου κάνει κέφι ή ακόμα και γλυκό του κουταλιού

Συστατικά

Υλικά

Για τη βάση

  • 225γρ. μπισκότα πτι-μπερ ολικλης με καστανή ζάχαρη
  • 110γρ. βούτυρο λιωμένο

Για τη κρέμα

  • 700 γρ. τυρί κρέμα παγωμένο
  • 300 γρ. κρέμα γάλακτος (πολύ κρύα)
  • ξύσμα από 1 λεμόνι
  • 100 γρ. άχνη ζάχαρη
  • 1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας

Για τη σπιτική μαρμελάδα φράουλα δες ΕΔΩ

Μέθοδος Εκτέλεσης

Διαδικασία

  • Στο μούλτι σπάμε τα μπισκότα σε τρίμματα. Λιώνουμε το βούτυρο και σε μια ταρτιέρα ενώνουμε τα δύο υλικά. Τα πατάμε καλά με τα χέρια μας να δημιουργήσουμε μια βάση. Στρώνουμε και αφήνουμε στο ψυγείο να κάτσει
  • Στον κάδο του μίξερ βάζουμε το τυρί κρέμα, το ξύσμα από το λεμόνι, την άχνη ζάχαρη, το εκχύλισμα βανίλιας και χτυπάμε για να ομογενοποιηθούν τα υλικά.
  • Στη συνέχεια ρίχνουμε την κρέμα γάλακτος και συνεχίζουμε να χτυπάμε για να αφρατέψει και να σφίξει η κρέμα μας.
  • Βγάζουμε τη βάση από το ψυγείο, προσθέτουμε την κρέμα και την απλώνουμε για να πάει παντού. Με ένα κουτάλι ή μια σπάτουλα λειαίνουμε την επιφάνεια
  • Βάζουμε πάλι το cheesecake στο ψυγείο για 2 ώρες σχεδόν
  • Φτιάχνουμε την σπιτική μαε μαρμελάδα φράουλα σύμφωνα με τις οδηγίες που σας έχω δώσει ΕΔΩ
  • Φυσικά αντί για μαρμελάδα φράουλα μπορούμε να βάλουμε ότι μαρμελάδα έχουμε στο ψυγέιο μας ή ακόμα και γλυκό του κουταλιού
  • Βγάζουμε από το ψυγείο το cheesecake μας και απλώνουμε την μαρμελάδα μας. Είναι πανέτοιμο!!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *