Crispy πατάτες (τύπου chips)

Τραγανό κοτόπουλο στο φούρνο
Απρίλιος 30, 2018
Πρωινό με γάλα καρύδας, βρώμη και φρούτα
Μάιος 2, 2018

Χρόνος Εκτέλεσης

15′

Χρόνος Αναμονής

45′

Μερίδες

3-4

Βαθμός Δυσκολίας

1

Κάπου στο pinterest πήρε το μάτι μου μια εικόνα. Καμία σαφή οδηγία, κανένα link για συντεταγμένες συνταγής, κανένας υπέροχος τύπος πίσω από αυτή τη φωτογραφία. Μόνο αυτή. Αρκούσε για την σύλληψη.

Αυτή η «αμαρτία» τρώγεται μόνο με τα χέρια. Είναι οι πιο νόστιμες crispy πατάτες που έχετε φάει ποτέ…!

Μέθοδος Εκτέλεσης

Διαδικασία

  • Πλύντε καλά τη φλούδα της πατάτας και περάστε ανάμεσα το ξυλάκι από σουβλάκι. Τρυπήστε πρώτα από το κάτω μέρος της πατάτας ώστε να βγείτε στη μύτη της
  • Με ένα κοφτερό μαχαίρι, κόψτε περιμετρικά σε σχήμα σπειροειδή.
  • Λιώστε το βούτυρο και αρωματίστε το με μπόλικο σκόρδο, πιπέρι, αλάτι και  δυόσμο (η ποσότητα εξαρτάται από το γούστο σας)
  • Με ένα πινέλο αλείψτε καλά μέχρι μέσα τα chips
  • Πασπαλίστε με μπόλικη παρμεζάνα
  • Τοποθετήστε τα σουβλάκια πατάτας σε ένα μικρό ταψάκι στο πλάτος του, ώστε να βρίσκεται η πατάτα στον «αέρα»
  • Ψήστε για 45′ λεπτά μέχρι να ροδίσουν πολύ καλά οι πατάτες

Καλή όρεξη

Συστατικά

Υλικά

  • 3 πατάτες
  • 3κουτ.σουπ. βούτυρο
  • σκόρδο σε σκόνη
  • δυόσμο
  • πιπέρι, αλάτι
  • παρμεζάνα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *