Christmas Cracks

Γεμιστές γλυκοπατάτες με κατσικίσιο τυρί Κοφινάκι Βαλμά
13 Δεκεμβρίου, 2019
Τάρτα κοτόπουλου
27 Δεκεμβρίου, 2019

Αυτή η χριστουγεννιάτικη συνταγή των Christmas Cracks είναι μία από τις αγαπημένες μου! όχι μόνο γιατί είναι πανεύκολη, πολύ παιχνιδάρια και γιορτινή αλλά γιατί πραγματικά είναι ΠΕΝΤΑΝΟΣΤΙΜΗ. Μπείτε στην κουζίνα μαζί με τα παιδιά σας και φτιάχτε αυτό το τόσο ξεχωριστό γλύκισμα! Τέλειο δώρο για φίλους, συγγενείς και συναδέρφους στο γραφείο!

Συστατικά

Υλικά

  • 1 φλ. βούτυρο (2 μπάρες)
  • 1 φλ.καστανή ζάχαρη
  • 500 γρ. κουβερτούρα λευκή
  • 1 πακέτο αλμυρά κράκερς (ίσως και λίγα παραπάνω ανάλογα το ταψί)
  • πολύχρωμη τρούφα
  • κόκκινο και πράσινο χρώμα ζαχαροπλαστικής

Μέθοδος Εκτέλεσης

Διαδικασία

  • Λιώνουμε το βολύτυρο και τη ζάχαρη σε μέτρια φωτιά και φέρνουμε σε βρασμό για 5 λεπτά
  • Σε ένα ταψί-πλάκα στρώνουμε ένα κομμάτι αλουμινόχαρτο και από πάνω τοποθετούμε τα αλμυρά κράκερς μας το ένα δίπλα στο άλλο
  • Ρίχνουμε το μείγμα από το βούτυρο και ζάχαρη πάνω από τα κράκερς, στρώνουμε ομοιόμορφα και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C  στον αέρα για 8 λεπτά
  • Όσο ψήνονται τα κράκερς μας, λιώνουμε την κουβερτούρα σε φούρνο μικροκυμμάτων. Προσέχουμε να μην την κάψουμε. λιγότερο από 2 λεπτά
  • Χωρίζουμε την κουβερτούρα στα 3, και βάζουμε στο ένα ποτήρι δύο σταγόνες από το κόκκινο χρώμα ζαχαροπλαστικής για να μας δώσει ροζ και στο άλλο βάζουμε μπλε και κίτρινο για να μας δώσει πράσινο
  • Βγάζουμε τα μπισκότα από τον φούρνο και αφήνουμε λίγα λεπτά να κρυώσει το μείγμα. Περιχύνουμε πρώτα με την λευκή κουβερτούρα και απλώνουμε ομοιόμορφα. Έπειτα βάζουμε την ροζ και την πράσινη και με την βοήθεια μιας οδοντογλυφίδας κάνουμε περίεργα σχήματα πάνω στα μπισκότα αμς δημιουργώντας κύμματα
  • Τέλος πασπαλίζουμε με χρωματιστή τρούφα ή ότι άλλο χριστουγγενιάτικο έχουμε
  • Βάζουμε κατάψυξη για 30 λεπτά περίπου μέχρι να παγώσει και να σταθεροποιηθεί η κουβερτούρα

*Στον λογαρισμό μου στο Ιnstagram θα βρείτε στα highlights την συνταγή σε βίντεο βήμα προς βήμα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *