Χωριάτικο χυλοπιτάκι με σιγομαγειρεμένη σάλτσα ντομάτας

Κέικ με ελαιόλαδο, γιαούρτι και μανταρίνι
Νοέμβριος 7, 2018
Μοσχαράκι λεμονάτο με πηχτή σαλτσούλα
Νοέμβριος 10, 2018

Χρόνος Εκτέλεσης

20′

Χρόνος Αναμονής

8′

Μερίδες

4

Βαθμός Δυσκολίας

1

Για πολλούς θεωρείται το πιάτο της τεμπέλας γιατί είναι πολύ πολύ εύκολο. Το χυλοπιτάκι γίνεται σε 5 λεπτά με το ρολόι ενώ η σάλτσα που θέλει παραπάνω μαγείρεμα σε σιγανή φωτιά….δεν σε θέλει και πάνω από την κατσαρόλα. Εμένα αυτό που με νοιάζει είναι πως μου μυρίζει χωριό καιπως μπορώ να φάω μια κατσαρόλα στην καθησιά μου.

Μέθοδος Εκτέλεσης

Διαδικασία

  • Σε ένα βαθύ κατσαρολάκι βάζουμε ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά, τσιγαρίζουμε το κρεμμύδι μέχρι να ξανθίσει.
  • Τρίβουμε τις ντομάτες στον τρίφτη, μέσα σε ένα μπολ, και πετάμε τη φλούδα.
  • βάζουμε τις φρέσκες ντομάτες στο κατσαρολάκι και ανακατεύουμε. Αλατοπιπερώνουμε και ρίχνουμε το μηλόξυδο και τις 2 σκελίδες σκόρδο. Ρίχνουμε 3 κ.σ. πελτέ, τη ζάχαρη και αφήνουμε να πιούν τα υγρά
  • Σβήνουμε με το κρασί. Μόλις εξατμιστεί το αλκοόλ βάζουμε πολύ λίγο νεράκι αν χρειάζεται, χαμηλώνουμε πολύ τη φωτιά, κλείνουμε το καπάκι και σιγομαγειρέυουμε για 40 λεπτά περίπου. Ελέγχουμε που και που και αν χρειαστεί βάζουμε λίγο νεράκι σε περίπτωση που έχουν εξατμιστεί όλα τα υγρά
  • Στο τέλος ρίχνουμε το βασιλικό και την ρίγανη και ανακατεύουμε
  • Λίγο πριν ετοιμαστεί η σάλτσα σε καλά αλατισμένο νερό βράζουμε το χυλοπιτάκι μας για 5 λεπτά. Σουρώνουμε και ραντίζουμε με ελαιόλαδο και τρίβουμε την φετούλα μας και ανακατεύουμε
  • Σερβίρουμε

Συστατικά

Υλικά

  • 500γρ. χυλοπιτάκι χωριάτικο
  • 500 γρ. ώριμες ντομάτες
  • 3 κ.σ. ντομάτα κονκασέ
  • 1 ψιλοκομμένο κρεμμύδι
  • 2 σκ. σκόρδο
  • 1 κ.σ. μηλόξυδο
  • 40 γρ. φέτα τριμμένη
  • ελαιόλαδο
  • 1 πρέζα ζάχαρη
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • 2 κ.σ. φρέσκο βασιλικό
  • 1 κ.σ. ρίγανη αποξηραμένη

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *