Χοιρινό σιγοβρασμένο με μπίρα και σελινόριζα

Σπιτικός χοιρινός «γύρος» με διπλοτηγανισμένες πατάτες
Νοέμβριος 27, 2018
Vegan Σπανακόπιτα
Νοέμβριος 30, 2018

Χρόνος Εκτέλεσης

20′

Χρόνος Αναμονής

2ώρες

Μερίδες

4

Βαθμός Δυσκολίας

1

Είναι με σιγουριά ένα από τα πιο νόστιμα πιάτα που έχετε φάει ποτέ. Είναι μια πραγματικά πολύ εύκολη συνταγή, το μόνο που ζητάει είναι λίγη υπομονή. Για μένα αυτό το φαγητό φτιάχνεται οποιαδήποτε ημέρα, απλά λόγω της νοστιμιάς του στέκεται υπέροχα και στα γιορτινά μας τραπέζια

Μέθοδος Εκτέλεσης

Διαδικασία

  • Αλατοπιπερώνουμε τα κομμάτια κρέατος και τα πασπαλίζουμε με αλεύρι.
  • Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε μεγάλη κατσαρόλα και τσιγαρίζουμε το κρέας. Το βγάζουμε από την κατσαρόλα και συνεχίζουμε με τα κρεμμύδια, τα πράσα και τις σελινόριζες κομμένες σε φέτες για 10 λεπτά περίπου.
  • Ξαναβάζουμε το κρέας στη κατσαρόλα, προσθέτουμε τον μαϊντανό, την δάφνη και σβήνουμε με τη μπύρα.
  • Αφού εξατμιστεί το αλκοόλ, προσθέτουμε τον ζωμό, χαμηλώνουμε την φωτιά και σιγοβράζουμε για 2 ώρες περίπου ή μέχρι να μαλακώσει το κρέας
  • Σερβίρουμε με πουρές πατάτας ή ρύζι μπασμάτι

Συστατικά

Υλικά

  • 1 κιλό κρέας χοιρινό σε κομματάκια
  • 2 κρεμμύδια κομμένα σε λεπτές φέτες
  • 2 πράσα
  • 2 σελινόριζες μικρές
  • 2 δαφνόφυλλα
  • 2 κ.σ. αλεύρι
  • 330ml μπίρα
  • 800ml ζωμό κότας σπιτικό
  • 1/2 ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • 1 φλ. ελαιόλαδο
  • αλάτι, πιπέρι

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *