Χοιρινό Κοντοσούβλι στον φούρνο

Λαδένια
Απρίλιος 1, 2019
Μουσέντα
Απρίλιος 4, 2019

Χρόνος Εκτέλεσης

10-12 ώρες

Χρόνος μαγειρέματος

2 1/2 ώρες

Μερίδες

4

Βαθμός Δυσκολίας

1

Είναι μερακλίδικο, είναι πεντανόστιμο, είναι ζουμερό, είναι από τα ωραιότερα χοιρινά στον φούρνο που έχετε φάει ποτέ. Και επειδή έχω την τύχη να με μεγαλώνει ο πλέον μερακλής μπαμπάς Πανούσης, ο άρχοντας του ψησίματος και του μεζέ, τα μυστικά είναι όλα από έναν «γαλαζοαίματο» Αρβανίτη

Συστατικά

Υλικά

  • 1 kg χοιρινό κρέας (λαιμό χωρίς κόκκαλο)
  • 2 κρεμμύδια ξερά
  • 2 μεγάλες ντομάτες
  • 1 κόκκινη πιπεριά
  • 1 κίτρινη πιπεριά
  • 1 κ.σ. ξερή ρίγανη
  • 50 γρ. ελαιόλαδο
  • δεντρολίβανο
  • αλάτι-πιπέρι

Για το μαρινάρισμα:

  • 1 ποτήρι κρασί
  • 2 κούπες χυμό λεμόνι
  • ξύσμα από ένα πορτοκάλι
  • 2 κ.σ. ξύδι από κρασί
  • λίγη ντομάτα τριμμένη
  • 1 κρεμμύδι κομμένο σε φέτες
  • 3 σκελίδες σκόδο πολτοποιημένες

Μέθοδος Εκτέλεσης

Διαδικασία

  • Σε ένα μεγάλο μπολ ή λεκάνη βάζουμε τα κομμάτια από το χοιρινό μας. Βάζουμε όλα τα υλικά της μαρινάδας μέσα στο μπολ, κάνουμε απαλό μασάζ σε όλο το κρέας, κλείνουμε με μεβράνη και αφήνουμε το κρέας μέσα στο ψυγείο να μαριναριστεί για 10-12 ώρες. Το καλύτερο είναι να το προετοιμάσουμε από βραδίς και την επομένη να είναι έτοιμο για ψήσιμο.
  • Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180ο C στον αέρα.
  • Σουρώνουμε το κρέας από την μαρινάδα του αλλά δεν την πετάμε. Αλατοπιπερώνουμε καλά όλα τα κομμάτια του κρέατος. Πασπαλίζουμε και με ρίγανη και δεντρολίβανο
  • Κόβουμε σε ροδέλες τις πιπεριές, τις ντομάτες και τα κρεμμύδια. Ξεκινάμε να βάζουμε στην σούβλα εναλλάξ: χοιρινό-ντομάτα-πιπεριά-κρεμμύδι και πάλι χοιρινό. Μόλις ετοιμαστούν οι σούβλες, περιχύνουμε με ελαιόλαδο και αλείφουμε όλο το κρέας μας.
  • Ρίχνουμε επάνω στο κοντοσούβλι τη μαρινάδα που έχει περισσέψει στο μπολ και καλύπτουμε με λαδόκολλα και αλουμινόχαρτο.
  • Ψήνουμε για 2 ώρες στον αέρα και μετά ξεσκεπάζουμε και συνεχίζουμε για άλλη μισή ώρα μέχρι να καραμελώσει και να πάρει ωραίο χρώμα το κρέας μας.

*Τips: Κάτω από τις σούβλες τοποθετούμε ένα χαμηλό ταψί να μην λερώσουμε τον φούρνο μας

**Σερβίρουμε με πατάτες τηγανιτές, ρύζι, χωριάτικη σαλάτα και κρασί

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *