Baby πατάτες με λαχανικά στον φούρνο

Mango Smoothie με 2 υλικά
Αύγουστος 1, 2018
Πως να τηγανίσεις ένα αυγό; (έχω διαφορετικό τρόπο, στο υπόσχομαι)
Αύγουστος 13, 2018

Χρόνος Εκτέλεσης

10′

Χρόνος Αναμονής

50′

Μερίδες

4

Βαθμός Δυσκολίας

1

Είναι ο αγαπημένος μου τρόπος να μαγειρέυω και να τρώω τις baby πατάτες. Στέκεται υπέροχα ως συνοδευτικό και σε κρέας και σε ψάρι και είναι μια πολύ νόστιμη συνταγή, καλομαγειρεμένη και πολύ υγιεινή. 

Μέθοδος Εκτέλεσης

Διαδικασία

  • Προθερμαίνουμε τον φούρνο μας στους 180°C
  • Κόβουμε δύο μεγάλα φύλλα αλουμινόχαρτο και τα τοποθετούμε παράλληλα. Βάζουμε τις πατάτες και όλα τα λαχανικά μας, ελαιόλαδο αρκετό, αλάτι – πιπέρι, τα υπόλοιπα μυρωδικά και ανακατεύουμε.
  • Σκεπάζουμε με άλλα δυο φύλλα αλουμινόχαρτο και φτιάχνουμε στην ουσία μια μεγάλη φωλιά.
  • Ψήνουμε για 50′.

Συστατικά

Υλικά

  • 1κιλό baby πατάτες με τη φλούδα
  • 1 μεγάλο κρεμμύδι ξερό
  • 10 φύλλα σχοινόπρασο ψιλοκομμένο
  • 2 σκελίδες σκόρδο
  • 5-8 ντοματίνια (κομμένα στη μέση αν προτιμάμε)
  • ελαιόλαδο
  • 1κ.γ. πάπρικα γλυκιά
  • 1 πρέζα θυμάρι ξερό
  • 1 κ.γ. ρίγανη
  • αλάτι-πιπέρι

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *