Αλμυρό κέικ με φέτα

Γαλλική Kρεμμυδόσουπα
6 Φεβρουαρίου, 2020
Γαρίδες σκορδάτες με μέλι & κινόα
17 Φεβρουαρίου, 2020

Αυτό το κέικ είναι μία γαλλική οικογενειακή συνήθεια. Θα βρεις πολλές φορές αλμυρά κέικ σε πάρα πολλές παραλλαγές να συνοδεύουν τα οικογενειακά τους τραπέζια ή να τα δίνουν για κολατσιό στα παιδιά τους στο σχολείο. Σκέφτομαι πολλές φορές σαν μανούλα πλέον μεγαλύτερου παιδιού…και μπορεί σήμερα να σου δείχνω μία από τις αγαπημένες μου εκδοχές αλλά θέλω να σκεφτείς πόσα μπορείς να “κρύψεις” σε αυτό το κέικ που μπορεί το παιδί σου να μην τρώει και πολύ και να είναι και πεντανόστιμο, όπως πιπεριές, μπιζέλι, μπρόκολο. 

Συστατικά

Υλικά

  • 125 γρ. βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
  • 4 αυγά
  • 150 γρ. αλεύρι γ.ο.χ.
  • 1 φλ. γάλα φρέσκο
  • 1 κ.σ. baking powder
  • 200 γρ. φέτα τριμμένη
  • 8 ντοματίνια κομμένα σε μικρά κομμάτια
  • 4  φέτες μπέικον γαλοπούλα κομμένες σε καρέ
  • 4 φέτες γαλοπούλα κομμένες σε καρέ
  • 4 κ.σ. ψιλοκομμένο σχοινόπρασο
  • ρίγανη-αλάτι-πιπέρι
  • 1/4 φλ. ελιές χωρίς κουκούτσι κομμένες σε φετούλες
  • κολοκυθόσπορο & σουσάμι για γαρνίρισμα

Μέθοδος Εκτέλεσης

Διαδικασία

  • Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180 στον αέρα
  • Κοσκινίζουμε το αλεύρι με το baking powder.
  • Στον κάδο του μίξερ χτυπάμε τα αυγά 3-4 λεπτά μέχρι να αφρατέψουν. Ρίχνουμε στη συνέχεια το βούτυρο και τη φέτα και ανακατεύουμε
  • Στη συνέχεια ρίχνουμε το αλεύρι με το baking powder και το γάλα εναλλάξ και σιγά σιγά μέσα στον κάδο με τα υπόλοιπα υλικά
  • Χτυπάμε μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα
  • Κατεβάζουμε τον κάδο και προσθέτουμε τα τοματίνια, τις ελιές, το σχοινόπρασο, ρίγανη, μπόλικο φρεσκοτριμμένο πιπέρι και λίγο αλάτι (εγώ αλάτι δεν προσθέτω καθόλου)
  • Βουτυρώνουμε μια φόρμα κέικ και απλώνουμε ομοιόμορφα το μείγμα. Από πάνω πασπαλίζουμε με σουσάμι και κολοκυθόσπορο
  • Ψήνουμε στους 180 στον αέρα για 50 λεπτά. Για να τσεκάρουμε αν είναι έτοιμο  βάζουμε ένα μαχαίρι στο κέντρο του κέικ και μόλις το αφαιρέσουμε πρέπει να είναι στεγνό

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *