Αγριόρυζο με ρόδι και κουκουνάρι σε κολοκύθα

Λαζάνια με μοσχαρίσιο κιμά
Νοέμβριος 21, 2018
Ζύμη για αλμυρή τάρτα
Νοέμβριος 23, 2018

Χρόνος Εκτέλεσης

10′

Χρόνος Αναμονής

30′

Μερίδες

4

Βαθμός Δυσκολίας

1

Αυτή η συνταγή είναι και πολύ υγιεινή και πλούσια σε θρεπτικά στοιχεία και φυσικά πεντανόστιμη. Και είτε την βγάλεις ως κυρίως πιάτο είτε ως συνοδευτικό, είναι το εορταστικό φαγητό που κλέβει τις καρδιές και των vegans και των υπολοίπων.

Μέθοδος Εκτέλεσης

Διαδικασία

  • Κόβουμε τιε κολοκύθες μας στη μέση. Καθαρίζουμε από τα σπόρια με ένα κουταλάκι. Προθερμαίνουμε τον φούρνο μας στους 180°C στον αέρα.
  • Σε ένα ταψί στρώνουμε λαδόκολλα και βάζουμε τις κολοκύθες μας με την φλούδα να ακουμπάει την λαδόκολλα. Ραντίζουμε με ένα πινέλο ελαιόλαδο όλο το σώμα της κολοκύθας. Τρίβουμε λίγο μοσχοκάρυδο και αλατοπιπερώνουμε καλά. Τέλος βάζουμε 2 σκελίδες σκόρδο με την φλούδα μέσα στο ταψί
  • Ψήνουμε στον αέρα για 20′ λεπτά περίπου. Ελέγχουμε με ένα πιρούνι εάν το σώμα της κολοκύθας έχεις μαλακώσει
  • Μέχρι να γίνουν οι κολοκύθες προετοιμάζουμε το ριζότο μας. Σε ένα γουόκ ή βαθύ τηγάνι τσιγαρίζουμε το κρεμμύδι σε μέτρια φωτιά μέχρι να διαφανίσει.
  • Ρίχνουμε το ρύζι, το σκόρδο ψιλοκομμένο και συνεχίζουμε το τσιγάρισμα ανακατεύοντας διαρκώς. Αφού διαφανίσει και το ρύζι μας, ρίχνουμε και το κουκουνάρι συνεχίζοντας πάντα το ανακάτεμα
  • Σβήνουμε με το κρασί. Μόλις εξατμιστεί όλο το αλκόολ, αλατοπιπερώνουμε και σιγά σιγά ξεκινάμε να ρίχνουμε τον ζωμό. Το τέλειο ριζότο θέλει λίγη υπομονή. Ρίχνουμε ζωμό ίσα ίσα να υγρανθεί ανακατεύοντας διαρκώς. Μόλις πιει όλα τα υγρά ρίχνουμε ξανά. Επαναλαμβάνουμε την διαδικασία μέχρι να γίνει το ρύζι μας. Θα μας πάρει σχεδόν 15 με 20 λεπτά
  • Πριν ρίξουμε και τον τελευταίο ζωμό, κόβουμε ένα ρόδι, ρίχνουμε τα σπόρια του μέσα στο ριζότο και στήβουμε λίγο με τα χέρια μας να πέσει λίγος ζωμός μέσα για έξτρα γεύση και χρώμα
  • Μόλις γίνει το ριζότο μας, ρίχνουμε τον ψιλοκομμένο άνηθο-μαϊντανό και δυόσμο και ανακατεύουμε καλά να δέσει
  • Βγάζουμε τις κολοκύθες μας από τον φούρνο και σερβίρουμε! Χρησιμοποιούμε το κούφωμα της κολοκύθας για να βάλουμε το ριζότο μας

Συστατικά

Υλικά

  • 2 κολοκύθες μακρόστενες μεσαίου μεγέθους
  • 250γρ. αγριόρυζο
  • 1 ρόδι
  • ελαιόλαδο
  • 1/2 ματσάκι άνηθος
  • 1/2 ματσάκι μαϊντανός
  • λίγα φύλλα δυόσμου ψιλοκομμένα
  • 25 γρ. κουκουνάρι
  • 1 μεγάλο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 3 σκελίδες σκόρδο
  • 1 πρέζα λάδι μαύρης τρούφας (προαιρετικά)
  • 1/2 ποτήρι νερού κόκκινο κρασί
  • 1 λίτρο ζωμό λαχανικών (όσο πάρει)
  • λίγο μοσχοκάρυδο
  • αλάτι
  • φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *