Νιόκι με βούτυρο, σκόρδο & λευκή σάλτσα

Γιουβέτσι στον φούρνο
Οκτώβριος 25, 2018
Τηγανίτες με τυρί κρέμα & μέλι
Οκτώβριος 29, 2018

Χρόνος Εκτέλεσης

5′

Χρόνος Αναμονής

8′

Μερίδες

4

Βαθμός Δυσκολίας

1

Η διαδικασία να φτιάξεις μόνος σου νιόκι είναι πάρα πολύ απλή και εύκολη-και θα την δείξουμε πολύ πολύ σύντομα. Στο εμπόριο όμως υπάρχουν εξαιρετικής ποιότητας φρέσκα νιόκι και είναι πάντοτε μια υπέροχη επιλογή για το κυρίως γεύμα μας

Μέθοδος Εκτέλεσης

Διαδικασία

  • Βράζουμε νερό με μπόλικο αλάτι. Μόλις πάρει βράση ρίχνουμε τα νιόκι. Αυτά θα βυθιστούν στο νερό. Μόλις βγούν στην επιφάνεια (σε 4 με 5 λεπτά είναι έτοιμα)
  • Σε ένα τηγανάκι δίπλα έχουμε βάλει το βούτυρο με το σκόρδο να κάψει και να πάρει χρώμα
  • Με τρυπητή κουτάλα μεταφέρουμε αμέσως τα νιόκι από τη κατσαρόλα στο τηγάνι και ανακατεύουμε να πάρουν χρώμα και γεύση για 2 λεπτά σχεδόν.
  • Ρίχνουμε την κρέμα γάλακτος και παίρνουμε και λίγο νεράκι από τη κατσαρόλα που έβρασαν τα νιόκι για να δέσει η σαλτσούλα πιο καλά. Αποσύρουμε από τη φωτιά και βάζουμε και το φρέσκο σπανάκι και ανακατεύουμε ελαφρώς.
  • Σερβίρουμε με τριμμένη παρμεζάνα και φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • *Καλό είναι το νιόκι να βγεί απο τη κατσαρόλα 1 λεπτό νωρίτερα. ΔΕΝ ΣΟΥΡΩΝΟΥΜΕ τα παίρνουμε με την υγρασία τους και δεν πετάμε το νεράκι γιατί μπορεί να το χρειαστούμε. **Η διαδικασία αυτή πρέπει να είναι πολύ γρήγορη γιατί το νιόκι μαγειρέυεται αμέσως και κινδυνεύει να σβολιάσει αν το παραφήσουμε

Συστατικά

Υλικά

  • 400γρ νιόκι
  • 2 κ. σ. βούτυρο (καλής ποιότητας – ΠΟΤΕ ΒΙΤΑΜ)
  • 2 σκ. σκόρδο ή σκόνη σκόρδου
  • 2 κ.σ. κρέμα γάλακτος
  • 2 χούφτες φρέσκο σπανάκι (καθαρισμένο σε συσκευασίες)
  • αλάτι-φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *