Πένες ολικής με σως γιουρτιού

Πως να τηγανίσεις ένα αυγό; (έχω διαφορετικό τρόπο, στο υπόσχομαι)
Αύγουστος 13, 2018
Μπάρες frozen yogurt
Αύγουστος 16, 2018

Χρόνος Εκτέλεσης

15′

Χρόνος Αναμονής

15′

Μερίδες

4

Βαθμός Δυσκολίας

1

Υπάρχει τρόπος τα ζυμαρικά ολικής άλεσης που χρησιμοποιείς, να γίνουν τόσο νόστιμα και λαχταριστά που να μην έχουν κανένα φόβο να συγκριθούν με όλα τα υπόλοιπα. Και όλα αυτά θα γίνουν με τόσο απλά υλικά και τόσο γρήγορα, που εννοείται πως κατατάσσω αυτές τις πένες ολικής στα comfort food. 

Μέθοδος Εκτέλεσης

Διαδικασία

 

  • Κόβουμε τα λαχανικά και τα μανιτάρια μας σε φέτες.
  • Σε ελαιόλαδο σοτάρουμε το σκόρδο, το κρεμμύδι και προσθέτουμε τα τα κολοκύθια και τ αμανιτάρια. Αλατοπιπερώνουμε και σοτάρουμε  μέχρι να ψηθούν.Φροντίζουμε να μην παραψηθούν αλλά να παραμείνουν τραγανά.
  • Παράλληλα βράζουμε τα ζυμαρικά και 1 λεπτό πριν είναι έτοιμα τα μεταφέρουμε με λίγο από το νερό τους στα λαχανικά. Ανακατεύουμε καλά και σερβίρουμε με την σως γιαουρτιού, λίγο φρέσκο μαϊντανό και φρεσκοτριμμένο πιπέρι.

Συστατικά

Υλικά

  • 500γρ πένες
  • 2 κολοκυθάκια κομμένα σε φέτες
  • 1 σκ. σκόρδο
  • 1 κρεμμύδι ξερό κομμένο σε φέτες
  • 10 μανιτάρια (πορτομπέλο) κομμένα σε φετούλες
  • λάδι
  • μαϊντανό ψιλοκομμένο για γαρνίρισμα
  • αλάτι-πιπέρι

Για τη σως γιαουρτιού

  • 3-4 κ.σ. γιαούρτι στραγγιστό
  • 1 κ.σ. ελαιόλαδο
  • φρέσκο δυόσμο ψιλοκομμένο
  • ξύσμα λεμονιού (προαιρετικά)

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *