Smoothie με γάλα φυστικιού
Ιούνιος 15, 2018
Κριθαρότο με κρόκο Κοζάνης και λαχανικά
Ιούνιος 19, 2018

Χρόνος Εκτέλεσης

15′

Χρόνος Αναμονής

60′

Μερίδες

4 έως 8

Βαθμός Δυσκολίας

1

Δεν έχουμε συνηθίσει να βλέπουμε το ρύζι σε πίτες, πόσο μάλλον όταν είναι και βασικό συστατικό. Κι όμως…αυτή η ανοιχτή πίτα είναι πολύ χορταστική, πεντανόστιμη, πανεύκολη και πάνω από όλα έχουμε σχεδόν όλα τα υλικά σπίτι μας οποιαδήποτε στιγμή. Ακολούθησε τις οδηγίες και δεν θα πιστεύεις στη νοστιμιά της. 

Μέθοδος Εκτέλεσης

Διαδικασία

  • Βάζουμε στην κατσαρόλα να βράσουν μισό λίτρο νερό μαζί με το μισό λάδι και πιπέρι
  • Μόλις κοχλάσει, ρίχνουμε το ρύζι, ανακατεύουμε, προσθέτουμε και αλάτι και το αφήνουμε να βράσει για 2-3 λεπτά.
  • Ρίχνουμε το γάλα και άλλο μισό λάδι και το αποσύρουμε από τη φωτιά.
  • Αφήνουμε λίγο να κρυώσει και μετά ρίχνουμε το τυρί θρυμματισμένο, τα αυγά χτυπημένα με το σύρμα και μπόλικο πιπέρι.
  • Ανάλογα με το πόσο αλμυρό είναι το τυρί, ίσως χρειαστεί λίγο ακόμα αλάτι
  • Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C. Aλείφουμε το ταψί με το λάδι που κρατήσαμε και απλώνουμε το φύλλο, έτσι ώτσε να καλύπτει και τα πλάγια.
  • Ελέγχουμε τη γέμιση γιατί πρέπει να είναι νερουλή. Αν όχι, προσθέτουμε λίγο γάλα ή νερό (δεν πρέπει να μας φοβίζει το υγρό γιατί το ρύζι θα πιεί όλο το ζουμί καθώς ψήνεται)
  • Αδείαζουμε τη γέμιση πάνω στο φύλλο προσεχτικά να μη διαρρεύσει έξω από το φύλλο
  • Με προσοχή να μην τρυπήσουμε το φύλλο στρώνουμε το ρύζι ομοιόμορφα σε όλο το ταψί
  • Αν το φύλλο περισσεύει το γυρίζουμε προς τα μέσα και το αλείφουμε με λάδι γύρω-γύρω
  • Βάζουμε το ταψί στο φούρνο και το αφήνουμε να ψηθεί για 1 ώρα, οπότε θα σχηματιστεί στη επιφάνεια της πίτας μια χρυσοκόκκινη κρούστα.
  • Την αφήνουμε 15 λεπτά να κρυώσει για να κοπεί ευκολότερα

Συστατικά

Υλικά

  • 1 φύλλο χοντρό χειροποίητο ή του εμπορίου χωριάτικο για πίτες-τάρτες
  • 350γρ. ρύζι καρολίνα, πλυμμένο και σουρωμένο
  • 500ml γάλα φρέσκο
  • 5 αυγά
  • 400γρ. τυρί (ότι έχετε στο ψυγείο. Προτιμήστε φέτα και μυζήθρα)
  • 320 ml ελαιόλαδο (κρατάμε 2-3 κουταλιές για το ταψί)
  • αλάτι-πιπέρι

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *